Des de Podem es demana que l’Ajuntament d’Alcoi facilite la informació, l’assessorament i la tramitació de les ajudes en matèria de vivenda de forma telemàtica.

Recorden que des del Govern Central i Autonòmic, s’estan habilitant diferents línies d’ajudes en matèria d’habitatge – com la prohibició dels desnonaments o les ajudes al lloguer -. Una sèrie de mesures de l’escut social que des de Podem volen que siguen “accessibles” a tota la ciutadania que ho necessite i “garantir així, que ningú es quede enrere per la falta d’informació, acompanyament o assessorament respecte a les ajudes de l’Escut Social ja existents.”

Continua afirmant el seu portaveu a l’Ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago, que “és imprescindible que els ajuntaments, com administració més propera a la ciutadania, faciliten aquesta gestió d’acompanyament telemàtic, sobretot en estos moments de crisi social, econòmica i sanitària. I que puguen sol·lucionar dubtes i preguntes freqüents a la ciutadania.”

Per això, des del grup municipal proposen que des de l’ajuntament es gestione el necessari per facilitar l’accés a les ajudes en matèria de vivenda i que així “cap persona que ho necessite, es quede fora. Sense poder sol·licitar-les”.

També recorden que continuen afegint-se mesures a l’escut social front al coronavirus, com els microcrèdits sense interesos ni comissions pels inquilins afectats, avalats per l’estat o la suspensió dels desnonaments per impagament del lloguer, sense alternativa habitacional, fins a 6 mesos després de que acabe l’estat d’alarma.