Alcoi forma part d’un projecte pilot de la Generalitat per a reduir la bretxa digital que pateixen les famílies residents en el parc públic d’habitatge de la Generalitat.
L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés i la regidora d’Habitatge; María Baca van tindre una reunió per vídeo conferència amb el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro, així com representants de la resta de municipis que participaran en el projecte pilot.
L’objectiu del projecte és dotar de 700 routers famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar que no disposen de connexió a Internet per a facilitar la seua activitat educativa mentre es mantinga aquesta situació excepcional provocada per la crisi del coronavirus, així com tasques de teletreball. A més, també permetrà a persones vulnerables tindre accés a l’Administració electrònica en un context d’estat d’alarma i de confinament.
Pel que respecta a la nostra ciutat, ens correspondran 40 routers. En aquests moments des de la regidoria de Polítiques Inclusives conjuntament amb educació s’està fent la selecció de les famílies beneficiàries i està previst que el repartiment comence a partir de la pròxima setmana.
La regidora d’Habitatge, María Baca, explica que: «Des de l’ajuntament celebrem aquesta iniciativa que es durà a terme per part de les conselleries d’Habitatge i d’Innovació, ja que pensem que amb aquesta iniciativa facilitem i posem a disposició de les famílies amb xiquets i xiquetes en edat escolar que són aquelles que més ho necessiten, tots els recursos necessaris per a accedir als materials i continguts que els permeten continuar aprenent i d’alguna forma també evitar o pal·liar una major desigualtat que també trobem respecte a la bretxa digital».
La distribució per a iniciar el projecte pilot es farà en: Castelló de la Plana, Alfafar, Sagunt, Alcoi, Elx, així com Elda i Monòver.
Els routers es distribuiran inicialment entre les famílies amb menors en edat escolar de diversos grups d’habitatge públic de la Comunitat i aniran acompanyats d’un abonament d’Internet gratuït de 50 GB al mes durant els mesos d’abril, maig i juny.
La Generalitat facilitarà 700 routers amb 50 GB de wifi, que ha adquirit la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, a un nombre determinat de famílies de set municipis perquè disposen d’Internet durant la crisi i, en un segon moment, s’analitzaran accions perquè puguen disposar d’Internet a més llarg termini.