El Partit Popular sol·licita canvis urgents en la web de l’Ajuntament d’Alcoi per a ampliar i millorar la informació sobre el coronavirus, especialment sobre les mesures econòmiques que estan aplicant les diferents administracions. La regidora Lirios García insta al Govern local que aprofiti la pàgina perquè es converteixi en un canal útil de comunicació amb els alcoians. “Vivim una crisi sanitària i en la pàgina oficial de l’Ajuntament sembla que no existeix”, lamenta García.

La regidora adverteix que l’única informació sobre les mesures econòmiques no figura en un lloc notori en la portada de la web municipal. És un enllaç a un document publicat l’última setmana. Va ser elaborat pel CEEI València i inclou ajudes i bonificacions econòmiques aprovades pel Govern d’Espanya, la Generalitat i l’Ajuntament de València. En el cas d’Alcoi, només figura la intenció de l’Ajuntament d’oferir ajudes. “Aquestes dades estan amagades de manera incomprensible en la part més baixa i menys visible de la pàgina”, subratlla l’edil.

García demana canvis en la web perquè sigui més accessible i els ciutadans puguin consultar fàcilment tota la informació sobre el coronavirus. La regidora apunta que la pàgina de l’Ajuntament ni tan sols ofereix dades sobre les primeres mesures tributàries, com l’ajornament en el pagament d’impostos o la suspensió del cobrament de taxes. Tampoc hi ha cap informació sobre les mesures sanitàries aprovades pel Govern d’Espanya.

Altres ajuntaments, com el d’Alacant, han implantat un assistent virtual que, a través de la intel·ligència artificial, dialoga amb els usuaris i informa durant les 24 hores sobretot el relacionat amb el coronavirus. A García el sorprèn que, malgrat els múltiples projectes anunciats dins del pla Alcoi Smart City, l’Ajuntament basi la transmissió d’informació en un telèfon d’atenció que només funciona durant 12 hores. Aquest telèfon sí ocupa un lloc destacat en la web de l’Ajuntament. “La web municipal ha d’adaptar-se de manera urgent per a oferir informació clara i accessible als veïns”, planteja la regidora.