La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi repartirà, aquesta setmana, un total de 52 tauletes entre unitats familiars vulnerables de la ciutat amb una o més filles i fills en edat escolar, tant del cicle d’educació primària com secundària. Els aparells comptem, a més a més, amb dades per a poder connectar-se a Internet i seguir, d’aquesta manera, el curs escolar gràcies a l’empresa Netllar, que ha volgut col·laborar desinteressadament amb aquestes targetes, dotant així a l’alumnat les eines necessàries per a seguir el curs a distància a causa de la situació provocada per la crisi de la Covid19. Les dades que inclouen les targetes de les tauletes estan preparades per a poder acabar el curs en el cas que fora necessari.

La situació provocada per la suspensió de les classes i la continuació del curs escolar a distància a causa de la pandèmia de la Covid19, amb la utilització de diferents plataformes i eines tecnològiques, ha provocat que aquells alumnes sense accés a les noves tecnologies o internet, tinguen problemes per continuar el ritme de la seua classe. Per ajudar a reduir aquesta desigualtat, l’Ajuntament d’Alcoi ha decidit complementar les acciones realitzades per la Conselleria d’Educació, que ha repartit tauletes en els centres de secundària públics, però amb la particularitat que la iniciativa municipal s’ha ampliat a tota la comunitat educativa, oferint la possibilitat, a tots els centres públics i concertats de la ciutat, tant de primària com de secundària, de sol·licitar aparells electrònics per al seu alumnat.

A més a més, les tauletes inclouen també connexió a Internet gràcies a la col·laboració de l’operador de telecomunicació Netllar del grup Masmovil, tal com destaca el regidor d’Educació, Alberto Belda: «Volem agrair a l’empresa Netllar Comunicacions la seua col·laboració entregant gratuïtament les 52 targetes que van en les tauletes que ha adquirit l’Ajuntament i que permet que aquestes tinguen connexió a Internet. Amb aquesta iniciativa donem resposta a tot l’alumnat vulnerable de la ciutat, gràcies a la col·laboració dels centres educatius que són, al cap i a la fi, els que millor coneixen les situacions particulars de cada família. Amb l’entrega de les tauletes a les famílies, l’alumnat podrà seguir el curs una vegada acaben les vacances de Pasqua el pròxim 20 d’abril i fins que siga necessari, tenint dades suficients per a acabar el curs en cas de no poder tornar a les aules».

En total, 7 centres alcoians han demanat tauletes pel seu alumnat , Carmelitas «La Presentación», CEIP Horta Major, Colegio Santa Ana, CEIP Sant Vicent, Colegio San Vicente de Paúl, Colegio José Arnauda, i CEIP Miguel Hernández, i l’Ajuntament d’Alcoi ha donat resposta al 100% de les sol·licituds, propiciant que un total de 52 famílies hagen rebut aquesta eina electrònica.