Amb vista al proper Consell Econòmic i Social de dimecres 15 d’abril, Podem ha realitzat, aquest dimarts 14 d’abril, una reunió virtual amb treballadors i treballadores, autònoms, pimes i comerços amb l’objectiu de recollir les seves propostes i fer-los arribar les aportacions que des de Podem duran al CES amb l’objectiu de “potenciar l’escut social municipal”.

L’economia local s’està veient afectada de manera negativa pel Covid19. Per això i amb l’objectiu “d’ajudar a superar l’impacte del virus des de l’àmbit municipal” des de Podem han avançat una de les iniciatives que van a proposar al CES “Alcoi Solidària. Compra hui, disfruta demà”, conjuntament amb una campanya de conscienció del consum del producte local i de proximitat. Demanen que l’Ajuntament, i de la mà dels agents implicats, lidere la iniciativa “Alcoi Solidària”.

L’objectiu d’aquesta iniciativa “solidària” passa per oferir l’opció a la ciutadania de comprar un producte i/o servei, a través d’una plataforma que s’habilite, per posar en contacte consumidors i empreses i que es podrà disfrutar un cop es reprenga l’activitat econòmica local. D’aquesta manera, l’economia local comptaria amb un sistema de bestreta de consumicions, productes i serveis futurs, que els pot permetre afrontar amb millors circumstàncies i capacitat la situació actual.

Com afirma el portaveu de Podem a l’Ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago, “perquè el sector puga mantenir-se i disposar d’ingressos” i “pugam potenciar i conscienciar de la importància de consumir productes locals i de proximitat”.

Al mateix temps afirma que “la nostra economia local està en una situació difícil, a causa de la dràstica reducció dels seus ingressos. Per això, a l’escut social estatal i autonòmic cal sumar que, des de les administraciones més properes, també es done suport al sector per a superar aquesta crisi. I no deixar a ningú enrere.”

Conclou dient que “el sector local és un dels més afectats pel virus. Per això, i ara més que mai, hem d’estar unides i treballar per aconseguir superar aquesta crisi juntes. I la possibilitat d’oferir aquestes bestretes de serveis i/o productes pot facilitar a la ciutadania donar un cop mà en moments tan difícils com aquest.”