La formació morada ha treballat i consensuat les seues propostes amb diferents agents econòmics locals com treballadors i treballadores, autònoms, PIMES, comerços i diferents entitats. “Si sempre donem veu a la ciutadania, considerem que ara, davant d’aquesta emergència, és més important que mai que tingam la capacitat d’escoltar, compartir, consensuar i de recollir les propostes i necessitats de la gent” segueix Santamaría.

Des de Podem destaquen les ajudes per a autònoms i micro PIMES que hagen quedat fora de les ajudes estatals i autonòmiques o l’acompanyament i simplificació dels tràmits al màxim per facilitar l’accés a les ajudes de les persones que ho necessiten. Aquestes són totes les propostes presentades per la formació morada al denominat Pla Reactiva Alcoi “per a no deixar a ningú enrere, també als municipis” conclou Santamaría.

⁃ Destinar els recursos necessaris per garantir que les ajudes municipals als autònoms i micropimes arriben a on no ho poden fer les ajudes estatals i autonòmiques. Tenint en compte als que s’han vist obligats a suspendre la seva activitat econòmica i als que hagin vist reduïts els seus ingresos durant el primer mes de la declaració de l’estat d’alarma.

⁃ Simplificar la tramitació i documentació necessària per poder sol·licitar les ajudes de l’escut social municipal, per facilitar al màxim el seu accés a qui ho necessite.

⁃ Gestió d’acompanyament telemàtic de l’Ajuntament per a facilitar l’accés a totes les ajudes de l’escut social.

⁃ Que l’Ajuntament lidere la Campanya “Alcoi Solidària: Compra ara, disfruta demà” conjuntament amb la promoció dels productes locals i de proximitat.

⁃ Vigència del projecte del col•legi d’enginyers per a la llicència d’obertura per a les festes 2020 i 2021 en aquells establiments on el projecte no tinga cap modificació

⁃ Fer un seguiment constant per ampliar, potenciar i actualitzar el Pla d’Estímul Econòmic Reactiva Alcoi per a tindre una planificació més efectiva

⁃ Que l’ajuntament actualitze de forma àgil i simplificada, a través dels seus canals de comunicació, les modificacions laborals, noves mesures i ajudes econòmiques durant l’estat d’alarma.