Les obres d’ampliació del Poliesportiu Francisco Laporta i d’instal·lació de la coberta per a la pista exterior d’aquest poliesportiu ja tornen a estar marxa després d’haver parat a causa de l’ordre del govern que indicava que només es podien dur endavant els treballs de primera necessitat a causa de l’estat d’alarma per la Covid-19. Les dues obres s’han représ duent a terme totes les mesures de seguretat corresponents a l’estat d’alarma en el qual ens trobem.

Recordem que parlem per una banda de l’ampliació del poliesportiu, concretament la primera fase que inclou un camp de futbol de gespa artificial, casetes prefabricades per a vestidors i serveis, instal·lacions i l’accés.

L’empresa adjudicatària ha estat ASFALTOS Y CONSTRUCCIONES AITANA SL. En total es van presentar quatre empreses. L’import final de l’obra serà de 690.118,1 euros, millorant l’import base de licitació que era de 789.157,35 euros. El termini d’execució és d’11 mesos.

L’altra obra que représ és la de la instal·lació una coberta en la pista exterior del Poliesportiu Francisco Laporta. Aquesta actuació permetrà usar aquesta pista en cas de pluja i descongestionar els pavellons, tant en hores d’entrenament com de partits o competicions.

L’empresa adjudicatària va ser Castulo Techonology amb un import d’adjudicació de 250.246,15 euros i el termini d’execució és de quatre mesos. Cal recordar que aquesta partida d’inversió estava consignada des d’un pressupost anterior i que per tant s’havia d’executar en aquest projecte.

Es tracta d’una coberta metàl·lica que se sosté sobre quatre pilars de formigó armat. En tot moment es garanteix un gàlib superior a 5 metres sota els elements estructurals en l’àrea de joc. La superfície construïda de l’àmbit de la pista coberta és d’aproximadament 1.056,51 m².

El regidor d’Esports, Miguel Juan Reig, explica que «les obres continuen seguint tots els protocols de seguretat, esperem que tot puga seguir avant i que tots junts acabem amb aquesta crisi del coronavirus. Les activitats esportives es reprendran seguint totes les indicacions de les autoritats sanitàries pertinents amb el calendari que ens marquen, per a nosaltres el primordial és la salut de totes les persones».