Tornar a la total normalitat és l’objectiu de tothom, i per a acompanyar a la població en aquest procés d’adaptació i recuperació, des de Podem entenen que l’ajuntament, com a administració municipal més propera, «ha de ser un referent». Per això, des de Podem demanaran al proper ple telemàtic del 4 de maig, ampliar la xarxa de ludoteques en Alcoi en diferents espais municipals durant el proper estiu “si les condicions de desconfinament ho permeten”.

Durant l’estiu, i aquest estiu més que mai, quan els centres escolars estan habitualment tancats i els adults han de treballar, es crea la necessitat d’habilitar espais i programacions per a acollir als xiquets i xiquetes i ajudar així «a la conciliació familiar» afirma el portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago.

Obrir escoles, centres socials, zones concretes de biblioteques, de l’IVAM CADA, coordinar-se amb les associacions de veïns, «pot ser una opció per oferir a les famílies temps d’activitat lúdica per als menors. I no deixar a ningú enrere durant la desescalada del confinament i el final de l’estat d’alarma».

Els destinataris d’aquesta iniciativa podrien ser els alumnes d’educació infantil (3 a 6 anys) i de primària (6 a 12 anys), així com els nens i nenes amb necessitats educatives especials de 3 a 12 anys.

Aquests espais serien ludoteques, «amb una finalitat lúdica, coeducativa, comunitària, cívica, inclusiva, social i cultural, que elaboren i porten a terme un projecte sòcioeducatiu, i que tenen com a objectiu principal garantir el dret dels infants al joc i col·laborar en el desenvolupament integral de la persona». Les ludoteques estarien dirigides i/o coordinades per personal format en el sector.

En una ludoteca, els assistents poden divertir-se, passar-ho bé, desenvolupar la imaginació i la creativitat, fer amistats i tot en un entorn adequat i adaptat a la situació actual.

I en previsió a la desescalada del confinament i el final de l’estat d’alarma, l’ampliació de la xarxa de ludoteques ofereix el marc ideal «per afavorir actituds solidàries i acceptació de la diferència, fomentant l’educació en els valors dels drets humans, la cohesió social i l’equitat de gènere».