El Grup Municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alcoi ha reclamat al Govern local la realització de test a tota la plantilla municipal per a saber si poden incorporar als seus llocs de treball. Així ho reivindica a través d’un prec per al ple municipal del pròxim dilluns, en el qual també proposa exigir a Sanitat la realització de proves a tots els professionals sanitaris i treballadors de residències de majors de la ciutat.

La regidora Lirios García planteja la necessitat de planificar la volta als seus llocs de treball de la plantilla de l’Ajuntament d’Alcoi, que en la seua majoria teletreballa durant l’estat d’alarma. García considera imprescindible anar planificant en quines condicions hauran de tornar als seus llocs de treball els empleats municipals tenint en compte que caldrà prendre mesures de distanciament dels llocs de treball i de protecció de tots els treballadors municipals. Per això “resulta bàsic que l’Ajuntament compte amb material de protecció perquè puguen exercir la feina de casa amb les màximes garanties”.

La regidora destaca que l’Ajuntament ha prestat serveis bàsics i essencials “gràcies a la gran professionalitat i responsabilitat dels treballadors municipals que també mereixen un reconeixement per la seua gran labor en una situació extremadament complicada”.

La regidora sosté que, abans de la incorporació dels treballadors municipals, l’Ajuntament compte amb equips i mesures de protecció. En aquest sentit, considera bàsic i fonamental la realització de test de diagnòstic per a la plantilla municipal per a saber si es poden reincorporar o no als seus llocs de treball. Igualment aposta per establir fórmules perquè es puguen realitzar els test per al personal de les contractes tant d’aquells que han vingut prestant servei aquests dies com a neteja viària i autobusos urbans, com per a aquells que realitzen la seua labor en les dependències municipals que s’aniran obrint a poc a poc conforme es vaja produint la desescalada.

García entén que, davant el cost que representa l’adquisició de test i equips de protecció, l’Ajuntament pot buscar el suport del Govern autonòmic o de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. La regidora afig que altres ajuntaments a Espanya ja estan fent test als seus treballadors.

En el prec presentant al ple del pròxim dilluns, el PP d’Alcoi també sol·licita al Govern que es dirigisca a la Generalitat Valenciana per a exigir que es realitzen les proves als treballadors sanitaris i de residències de majors de la ciutat. “Romanen exposats a un gran risc de contagi, per la qual cosa l’administració ha de vetlar per la seua salut”, conclou la regidora del PP.