Des de Podem Alcoi reivindiquen la necessitat de dur a terme un paquet de mesures urgents, per part de l’ajuntament d’Alcoi, per garantir l’èxit de la desescalada proposada pel govern central. Aquesta proposta la realitzen “amb l’objectiu, entre d’altres aspectes, de facilitar el distanciament social en tots els àmbits, una mesura que segurament s’allargarà en el temps”.

Com afirma el portaveu de Podem a l’ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago “És necessari garantir que la gent puga disposar d’espais més amplis per passejar, desplaçar-se per la ciutat o fer esport. I evitar així, possibles aglomeracions als diferents espais públics de la ciutat.”

Al mateix temps afirma que “també hem de continuar garantint el distanciament al transport públic. Que els nostres hostelers puguen ampliar l’espai de les seues terrasses per tindre més capacitat i poder complir al mateix temps amb les mesures de distanciament i seguretat. Treballar propostes per facilitar la conciliació i per continuar protegint a la nostra gent gran. Informant i facilitant la informació sobre les mesures de seguretat i distanciament als establiments que vagen a reprendre l’activitat econòmica. Tot, per poder complir amb èxit els objectius de desescalada del confinament.”

En definitiva, “es tracta d’oferir, garantir i facilitar el marc necessari perquè les fases de desescalada puguen desenvolupar-se amb èxit a través de les mesures de distanciament social i seguretat necessaries” comenta el regidor Cristian Santiago.

Per això, des de Podem, demanen al govern municipal que treballe de forma “consensuada i conjunta amb els diferents agents implicats” un paquet de mesures que contemple l’acompliment de les mesures de distanciament social i seguretat amb l’evolució de les diferents fases de la desescalada del confinament amb l’objectiu de “guanyar espai a la ciutat. Facilitar així, el distanciament social. I garantir que aquestes fases es desenvolupen correctament i fent arribar la informació necessària, en cada moment, per evitar confusions.”

Com afirma el portaveu de Podem “és una bona noticia l’anunci de desescalada que han fet des del govern central. Ara toca que els municipis continuen sent capdavanters per garantir l’èxit de la desescalada i facilitar el distanciament social, entre d’altres mesures, amb l’objectiu d’evitar una nova onada de contagis.”

Al mateix temps afirma que “aquestes mesures d’obertura programades pel govern central ofereixen una bona oportunitat per a implementar i millorar la mobilitat urbana sostenible. Perquè davant la situació actual, per garantir el no contagi, la responsabilitat ha de ser compartida per tothom, també per les institucions. Per això, entenem que també és un bon moment per a reduir el tràfic rodat, potenciar la peatonalització o l’ús de les bicicletes, entre d’altres propostes. I, per tant, posar en marxa un paquet de mesures que garanteixin l’èxit de la desescalada. I que no deixe a ningú enrere.”