El Partit Popular recolza la modificació del Pla General que permetrà reurbanitzar la Colònia d’Aviació i integrar-la en el barri de Santa Rosa. El principal partit de l’oposició a l’Ajuntament d’Alcoi votarà a favor de la proposta en el ple que se celebrarà dilluns que ve. El portaveu del PP, Quique Ruiz, destaca que els canvis en la normativa urbanística faran possible que l’Ajuntament obtingui el sòl necessari per a ampliar els serveis i equipaments de Santa Rosa.

La modificació habilita al Ministeri de Defensa a substituir els hangars i els habitatges d’oficials i sotsoficials per dos edificis residencials de fins a sis plantes. A canvi, l’Ajuntament obtindrà la propietat de quatre parcel·les, amb una superfície total de 18.569 metres quadrats. Una d’elles, situada en la part central de la Colònia i amb una superfície de 7.430 metres, estarà dedicada a equipaments públics per a Santa Rosa. Les cessions de sòl a l’Ajuntament depenen de la modificació del Pla General, segons el conveni signat al juliol de 2017. Aquestes cessions es produiran quan finalitzin les obres d’urbanització.

“Amb el canvi en el pla general, en el qual l’Ajuntament d’Alcoi treballa des de fa més de 15 anys, solucionarem la falta de dotacions que pateix Santa Rosa”, manifesta el regidor del PP. Ruiz subratlla que els veïns han de ser els grans protagonistes a l’hora de definir els usos que tindrà el nou sòl municipal. “És una gran oportunitat per a millorar les condicions de vida del barri i entre tots hem d’encertar en les decisions”, afegeix.

Després de la modificació del Pla General, el Ministeri de Defensa, a través de l’Institut d’Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa, tindrà sis mesos per a presentar a l’Ajuntament els projectes de reparcel·lació i urbanització. Una vegada aprovats aquests documents, el ministeri disposarà d’un any per a finalitzar les obres d’urbanització dels tres carrers de la colònia: Mare de Déu del Loreto, Base d’Aitana i Aviació Espanyola. “Els canvis en el pla general marquen, després de molts anys, el veritable compte enrere per a integrar la Colònia d’Aviació en Santa Rosa”, conclou Ruiz. L’edil recalca que els terrenys cedits pel ministeri no seran municipals fins que finalitzin les obres d’urbanització.