El dia 23 d’abril se celebra a nivell mundial el Dia del Llibre i amb aquesta activitat voliem acostar-nos als llibres, als seus autors i ser conscients del gran valor que poden tindre per a tots.

Les activitats van ser molt variades en cada etapa. Els personatges dels principals contes van ser els protagonistes en Infantil i primer cicle i els xiquets del col·le es van transformar en els protagonistes dels principals contes tradicionals.

Jordi Raül Verdú va ser el nostre autor convidat. Els va comptat als nostres alumnes de 3r i 4t alguns aspectes molt interessants sobre dos dels seus contes: “El gegant dels joguets” i “La muntanya sanadora”.

En tercer cicle, l’ajuda de les noves tecnologies van fer possible la realització de booktrailers, sense deixar de costat altres maneres de valorar els llibres com són la il·lustració de poemes o la investigació sobre pel·lícules basades en obres literàries importants.

En ESO, la gran varietat d’activitats va ser la nota característica d’aquest dia. La recomanació d’un llibre favorit, la creació d’un minillibre, l’explicació de refranys o frases fetes a través de dibuixos han sigut algunes de les propostes. Tampoc va faltar inspirar-se en el món de la poesia: recitar poemes de manera grupal o versionar un poema a través d’emoticones són altres activitats programades des del departament de Llengua Castellana i Valencià.

El dilluns dia 27 d’abril, Esclaves SCJ es transforma en un mar d’activitats culturals.

El centre, des del confinament, ha celebrat la XXXII Setmana Cultural. La Covid-19 no podria ser un impediment per programar un any més la nostra setmana cultural. En aquest moment tot es transforma en descobriment, en visita a llocs especials, en conèixer persones meravelloses que ens endinsen en un món del que volem gaudir.

El fet d’estar en casa no ha estat un obstacle per a que els/les mestres d’Esclaves ferem una programació especial per a que tota la comunitat educativa poguera viure un dia molt especial. Tothom, alumnes, pares, mares han pogut involucrar-se en elles i descobrir cada detall, cada personatge, cada museu de la ma de les indicacions del centre.

Aquest dilluns dia 27 d’abril, el col·legi es va transformar i xiquets i majors anaven viatjant per llocs diferents amb visites virtuals i altres activitats que desenvoluparíem fora de la nostra casa. Les activitats han donat un respir en la rutina del dia a dia que estem portant en estos moments de confinament.
Els més xicotetes i xicotets obrien els ulls davant del que els presentava la Fada Curiosina; de la seua ma han pogut entrar en l’Oceanogràfic i fer una visita virtual on podien “tocar” els seus animals preferits. Ella també ens presentava un espectacle de màgia, un món que els ha fet somriure i admirar-se davant dels miracles de la màgia.

Els alumnes de mitjana edat es van convertir en científics i van poder quedar-se bocabadats amb els experiments que els profes es proposaven. En un moment com aquest, reflexionar sobre el paper dels científics és molt important i en esta XXXII Setmana Cultural l’equip docent volia donar-los un reconeixement merescut. La visita virtual pels nostres parcs naturals, ha estat una activitat virtual molt reconfortant, on han pogut valorar el gran patrimoni natural que tenim al nostre voltant. Les festes de S. Jordi també han estat protagonistes d’este especial dia, i per això l’alumnat s’ha convertit en grans pintors i pintores; amb els seus personals cartells de festes han omplert d’art el nostre confinament i així hem pogut gaudir d’elles d’un altra manera.
Els més majors de primària, s’endinsaven en la música i es convertien en cantants d’OT gravant els seus propis vídeos. També l’alumnat d’ESO participava en un especial concert de Neus Ferri que ens dedicava una cançó meravellosa on ens explicava el valor de la vida i de la natura.

Durant tot el dia, els alumnes d’ESO han sigut fotògrafs professionals i participàvem en un concurs de fotografia “ Des de la meua finestra” que ens convidada a mirar des de un altre punt de vista. El cine també ha estat una altra activitat d’ESO, que ens ha fet reflexionar i agrair a este art, la gran quantitat de felicitat que ens dona en estos moments d’estar a casa.

Les xarxes socials han estat la nostra forma particular de compartir tota la programació d’esta especial Setmana Cultural.