El Partit Popular d’Alcoi proposa al Govern local un Pacte de Reconstrucció d’Alcoi amb l’objectiu bàsic d’afrontar la crisi causada pel Covid 19 i les seves tremendes conseqüències socials i econòmiques a la ciutat. El principal grup de l’oposició planteja la creació d’una comissió municipal especial que plantegi i debati les mesures amb les quals pal·liar els efectes de la pandèmia.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, apel·la a l’esperit de col·laboració que tots els partits han demostrat des de l’inici de la crisi per a crear la comissió que faciliti el treball conjunt. “És un moment històric que exigeix de la solidaritat i lleialtat de tots els regidors. Hem de treballar tots junts per a dissenyar la sortida de la crisi en les millors condicions, sense deixar a ningú de costat”, manifesta el regidor.

Segons Ruiz, un dels principals objectius de la comissió ha de ser la modificació del pressupost de 2020 per a adaptar-lo a la nova situació i destinar els màxims recursos a ajudar a les persones i als negocis més afectats per la pandèmia. “La reactivació econòmica i el suport social a les famílies més necessitades han de ser la destinació prioritària dels recursos municipals”, subratlla el regidor del PP.

La comissió proposada pel PP obre la possibilitat a la participació dels agents socials. “La reactivació de la ciutat implica a tots els àmbits: des de l’econòmic al cultural, i hem de comptar amb els col·lectius implicats perquè les respostes de l’Ajuntament siguin les més encertades”, apunta el regidor.

Ruiz defensa que la comissió sigui “àgil per a guanyar en eficiència i en eficàcia”. Per aquest motiu planteja que pugui reunir-se amb caràcter setmanal.