La Conselleria d’Educació de la Generalitat ha creat 31 noves aules gratuïtes d’Infantil de 2 anys en escoles públiques de 28 municipis per al pròxim curs, 2020-2021. Una d’aquestes és la del CEIP Horta Major de la nostra ciutat.

Recordem que l’estiu passat aprofitant el període sense classe i atés que només s’havia omplit una de les dues aules de 3 anys en aquest centre educatiu, l’ajuntament va portar endavant l’adequació a la normativa de l’aula que havia quedat buida per tindre una aula per escolars de 2 anys en el CEIP Horta Major.

Per adaptar aquesta aula es va invertir prop de 11.000 euros per complir amb els requisits legals: tindre canviadors i lavabos dins de les aules, així com un pati aïllat de la resta, pel que es va col·locar una tanca metàl·lica de colors, a més es va canviar tot el paviment de l’aula utilitzant gres per a les zones humides i tarima flotant per a la resta. És una aula per a 18 alumnes.
Respecte a les aules de dos anys, cal recordar que Alcoi va entrar fa 5 anys en el programa pilot de la Conselleria d’Educació que ja s’ha consolidat. Va començar amb una aula en El Romeral i una en Miguel Hernández, i ara s’amplia amb el col·legi Horta Major.

«Aquestes tres aules juntament amb les aules de les tres escoletes municipals fan que Alcoi siga una de les ciutats amb una major oferta gratuïta de tota la Comunitat Valenciana, tenint en compte el nombre de places per habitant», indica el regidor d’Educació, Alberto Belda.

Fins al moment hi havia 194 places per alumnes de dos anys en els centres públics de la ciutat, El Romeral, Miguel Hernández, les escoletes infantils municipals del Jesuset del Miracle, Zona Nord i Batoi, i en l’Escoleta del Partidor que depén de Conselleria. Amb aquestes 18 places més hi haurà un total de 212.