Aquestes ajudes estan destinades per a l’atenció domiciliària, especialment, a persones majors, amb discapacitat o en situació de dependència, l’assistència a les persones sense llar, el reforç de les plantilles de Serveis Socials municipals o les ajudes a les famílies per a la cobertura de les necessitats bàsiques.

Aquestes ajudes arribaran a la nostra ciutat gràcies a l’acord al qual van arribar per unanimitat en la Diputació d’Alacant tots els grups polítics per destinar 3 milions més d’euros per ajudes socials per a tots els municipis.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, explica que «Cal destacar que per a eixir d’aquesta crisi cal arribar a acords de totes les forces polítiques com s’ha arribat en aquest cas. Aquesta crisi ha colpejat durament a la ciutadania i especialment a les persones més vulnerables. Des de l’ajuntament es treballa intensament amb aquest col·lectiu que lamentablement hem vist com augmentava. Durant l’Estat d’Alarma la regidoria de Polítiques Inclusives de l’Ajuntament d’Alcoi està treballant per atendre i minimitzar les conseqüències de la crisi de la Covid-19».
«Una vegada més la nostra ciutat ha aconseguit una subvenció d’una altra administració, en aquest cas la Diputació d’Alacant. Gràcies a aquesta gestió podrem dur endavant iniciatives per ajudar a les persones més desafavorides», ha conclòs, l’alcalde.

Recordem que en total, durant el primer mes del confinament es van dur endavant més de 2500 atencions repartides pels diferents serveis de caràcter social que ofereix l’Ajuntament. D’entre elles, destaquen les ajudes directes que van arribar a més de 700 nuclis familiars a través de l’entrega de menjar no perible en col·laboració amb Creu Roja, el catering per a menors, els menús a domicili i les ajudes econòmiques d’emergència en forma de Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEIS) o la Renta Valenciana d’Inclusió (RVI) d’urgència i que són essencials per a donar resposta a les alcoianes i alcoians que la crisi ha colpejat amb més força.