El dilluns 11 de maig comença la fase 1 de la desescalada dins de l’Estat d’Alarma aprovat per la Crisi de la Covid 19. Aquesta situació permetrà que els establiments hostalers puguen obrir les terrasses al 50% amb totes les mesures de seguretat pertinents. L’ajuntament ampliarà sempre que siga possible l’autorització perquè els hostalers puguen posar més taules.

La setmana passada la regidoria d’Urbanisme es va posar en contacte amb els establiments perquè els qui ho desitjaren sol·licitaren l’ampliació. Tècnics del departament estan estudiant cada cas per ampliar en la mesura del possible i evitar molèsties als vianants.

L’ajuntament està estudiant fer per a vianants algunes zones o carrers de la ciutat per tal de minimitzar les molèsties i al mateix temps ampliar les zones per poder passejar.
També es va organitzar una reunió amb la comissió de terrasses i veladors per explicar la mesura i escoltar als implicats. Es va acordar que es mantindrien els horaris de les terrasses i no es podran ampliar.

Aquesta ampliació no suposarà cap despesa per als hostalers. Recordem que el Govern Municipal ja va anunciar el 24 de març la supressió de la taxa de terrasses i veladors per aquest any.
La regidora d’Urbanisme, Lorena Zamorano, explica que: «Ara més que mai hem d’anar de la mà dels nostres comerços i establiments hostalers, no només l’ajuntament, tota la ciutadania, perquè entre tots i tots junts és l’única manera d’eixir d’aquesta crisi provocada per la Covid19. Sabem que aquesta mesura potser causa molèsties a algunes persones, però hem de ser conscients que es tracta de solucions per ajudar i donar suport als hostalers de la nostra ciutat, que porten vora dos mesos amb les persianes baixades i hem de tindre aquestes consideracions per fer força entre tots».