El Ple de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat hui una nova mesura encaminada a minimitzar les conseqüències econòmiques derivades de la Covid-19 i que està enfocada al comerç i hostaleria local. Es tracta d’una nova línia d’ajudes dins del programa de mesures socials i econòmiques que porta a terme l’Ajuntament sota el nom de ‘Reactiva Alcoi’, i la seua aplicació generarà un impacte d’1 milió d’euros en el comerç i hostaleria local.ç

Aquesta nova línia d’ajudes, que està consensuant-se amb els representants del sector i amb els grups polítics, consisteix en una subvenció de 200 euros a tots els comerços de proximitat i establiments d’hostaleria d’Alcoi que no han pogut desenvolupar la seua activitat fins a estar en la desescalada, per tal de fomentar el consum i promocionar aquests sectors econòmics locals que han patit el tancament durant pràcticament dos mesos amb motiu de l’estat d’alarma, que requeria estrictes mesures de seguretat i sanitàries per frenar els contagis per coronavirus.

Amb aquesta campanya els comerciants i hostalers hauran d’aplicar un descompte als seus productes de fins al 25%, amb un màxim de 20 € per compra, fins a esgotar l’import de la subvenció. La subvenció està dotada en total amb 250.000 €, per la qual cosa aplicant el descompte del 25% genera un impacte de vendes al comerç local d’1 milió d’euros, beneficiant a tots els establiments d’Alcoi d’igual manera.
L’Ajuntament està avançant els terminis perquè aquesta campanya de promoció del comerç local es puga dur a terme la segona meitat del mes de juny i principis de juliol, quan els comerços previsiblement ja podran obrir amb el seu aforament complet.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, ha afirmat que “sempre hem valorat enormement la importància del comerç i l’hostaleria local i hem impulsat diferents accions de suport. Ara, amb aquesta crisi, tots els alcoians i alcoianes hem comprovat que sense el nostre comerç de proximitat els nostres carrers, els nostres barris, perden part de la seua vida, per això impulsem aquesta important campanya que vindrà acompanyada d’altres per a donar suport a aquest important sector econòmic de la ciutat”.

Aquesta acció es suma a les ajudes ‘Reactiva Alcoi’ per autònoms i micropimes, que estan dotades amb 600.000 €, i l’Ajuntament està treballant en més accions que aniran impulsant-se en funció de cada moment de la desescalada i una vegada arribem a la nova normalitat.

Precisament, l’alcalde ha valorat molt positivament que l’àrea de salut d’Alcoi passe hui a la Fase 1, que permet recuperar la necessària activitat comercial i l’hostalera (amb limitacions d’aforament). A més, al permetre’s la mobilitat dins de tota l’àrea, es reforçarà la capacitat de venda dels nostres comerços i de la nostra hostaleria. Cal assenyalar que en aquesta nova fase és igualment bàsic i necessari respectar les mesures de seguretat i sanitàries per lluitar contra el coronavirus.

MESA PER A LA REACTIVACIÓ D’ALCOI
A més al plenari extraordinari els grups polítics han acordat constituir una Mesa per a la reactivació d’Alcoi, formada per tots els grups municipals, per a treballar i impulsar de forma consensuada totes les mesures que des de l’administració municipal van a dur-se a terme per tal d’aconseguir que Alcoi puga tornar a la situació abans en les millors condicions.

L’alcalde ha afirmat que “davant una crisi tan dura i difícil com la provocada per la Covid-19 la societat ens demana altura de mires i que des de les diferències polítiques busquem el consens i la unitat per a treballar per la reactivació d’Alcoi”. Assenyala que la frase “junts ho aconseguirem” és necessària aplicar-la a les decisions de l’Ajuntament, per això des del primer moment totes les accions les hem consensuat amb els grups polítics i el teixit socioeconòmic d’Alcoi, i amb aquesta Mesa formalitzem eixa voluntat de treballar des de la unitat i el consens”.