Els tràmits municipals més demandats com són subvencions, ajudes i tràmits administratius que es realitzen en els departaments de registre, padró, habitatge, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) i el punt autonòmic d’informació PROP han començat hui dilluns, 11 de maig, a atendre a través de cita prèvia i de manera presencial als ciutadans de 9 a 14 hores de dilluns a divendres. Per a poder realitzar els tràmits és imprescindible demanar telefònicament cita en els telèfons indicats a continuació, i s’haurà d’acudir a l’hora establida. Els telèfons són, per a la regidoria d’Habitatge, el número 965537201; SIAC (registre i padró), el número 965537103; al telèfon de l’OMIC, 965537108 i el del PROP, el mòbil 669671897.

Amb l’atenció presencial de determinats serveis es pretén atendre les situacions de major necessitat i reduir la bretxa digital, ja que moltes persones no tenen possibilitat d’accedir a les noves tecnologies, que durant les setmanes més estrictes del confinament, han seguit estant disponibles.

La regidora d’Informació i Defensa del Ciutadà, Teresa Sanjuán, explica: «Comencem l’atenció presencial en l’Ajuntament amb els tràmits més demandats, sempre a través de la cita prèvia. Recordem que abans d’anar a les instal·lacions municipals és imprescindible la cita prèvia per telèfon, d’aquesta manera podrem garantir una atenció de qualitat, protegint als nostres treballadors i als usuaris dels serveis de manera adequada».

D’altra banda, el telèfon creat específicament per a solucionar dubtes i donar informació durant la crisi sanitària de la Covid-19 continua en marxa, el número gratuït és el 900750071 amb atenció de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Igualment, es pot telefonar a la centraleta de l’Ajuntament per a tots aquells tràmits administratius que encara no tenen cita prèvia, per a rebre, com s’ha realitzat a les últimes setmanes, atenció telefònica o a través de correu electrònic.

Recordem, els telèfons són:
Centraleta de l’Ajuntament és el 965537100
Cita prèvia Habitatge 965537201
Cita prèvia SIAC (padró i registre) 965537103
Cita prèvia PROP 965537108
Cita prèvia OMIC 669671897
Informació i dubtes sobre la Covid-19, 900750071

D’altra banda, a partir del dilluns 11 de maig obrin totes les biblioteques però únicament per a préstecs i devolucions. Per motius de seguretat higiènica no hi ha premsa periòdica, ni préstec de portàtils ni sala d’estudis.

Si es necessita consultar algun llibre exclòs de préstec, s’ha de sol·licitar per cita prèvia al correu biblio@alcoi.org o al telèfon 965 53 71 43. Pel que fa als horaris en aquesta primera fase són els següents:
– Biblioteca Central, de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h
– Biblioteca Tirisiti, de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h
– Biblioteca Uixola, de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h
– Biblioteca Zona Nord, de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h

Totes les activitats presencials programades en la Biblioteca Tirisiti estan anul·lades i passen a ser en modalitat telemàtica pel canal de YouTube de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Alcoi.

Tot seguint instruccions de les autoritats sanitàries, totes les instal·lacions han estat desinfectades durant el confinament. Com a mesura de prevenció, per a poder accedir a les biblioteques és obligatori usar guants o gel hidro-alcohòlic que es facilitarà a l’entrada. A més, per seguretat, tots els llibres i documents que es tornen passaran una quarantena de quinze dies abans de retornar al préstec públic.