La regidoria de Joventut presenta una nova iniciativa dins de la seua programació per al mes de maig. En aquest cas parlem d’un Magazín cinematogràfic denominat “Estem…de Cine”. Serà dirigit i presentat per Jorge Hinojosa i es publicarà cada divendres a les 18.30 hores en les xarxes socials d’aquesta regidoria.
“Estem… de Cine” és el nom d’un magazín cinematogràfic amb una duració aproximada d’una hora, on es busca connectar amb el públic a través de les pel·lícules. Cada programa estarà dedicat a un gènere cinematogràfic específic on s’analitzaria una pel·lícula en concret, posant exemples d’unes altres, aportant suggeriments i propostes a l’espectador. Es busca que les pel·lícules triades siguen pròximes a un públic jove, sense deixar de costat alguns clàssics o pel·lícules que es consideren importants en la història del cinema.
El magazín té un format molt específic de manera que cada programa aquest dividit en diverses parts recognoscibles per l’audiència:.
Capçalera i presentació: benvinguda al programa i es presentació del col·laborador i el gènere cinematogràfic triat per a aqueix dia.
Diccionari cinèfil: cada setmana donaran a conéixer un terme o expressió cinèfila, relacionada amb el gènere o la pel·lícula a analitzar.
Antecedents del gènere: es posarà en situació a l’espectador amb exemples dels començaments d’aquest gènere i recomanat entre 3 i 4 pel·lícules d’aqueixa època.
Anàlisi de la pel·lícula de la setmana: es comenta la pel·lícula i s’analitzen diferents escenes i comptaran curiositats del seu rodatge.
Altres exemples recents del gènere: recomanacions d’altres 3 pel·lícules actuals relacionades amb l’analitzada.
Curtmetratge: per a finalitzar el programa, donaran a conéixer la pel·lícula i el gènere de la setmana vinent i a continuació emetran un curtmetratge realitzat per joves alcoians dels taller de cinema i que tinguen relació amb el gènere vist o amb el pròxim.
El programa estarà dirigit per Jorge Hinojosa i setmanalment comptarà amb una persona col·laboradora per a fer el programa més amé i dinàmic. Es gravarà, al principi, a distància, amb un muntatge que afegirà dinamisme, inserint escenes, colps de música, etc, donant-li un aspecte més professional i al mateix temps pròxim al món dels youtubers. Els joves podran realitzar preguntes o plantejar els seus dubtes que seran respostes en el següent programa.
“Jorge Hinojosa va impartir un workshop durant el curs passat en el CCJ en el qual va quedar patent que a la ciutat tenim a joves molt interessats al cinema i la televisió, amb ganes d’escriure o, simplement, de conéixer més sobre el seté art, amb aquesta activitat aportem cultura d’una forma amena i divertida”, explica la regidora de Joventut María Baca.
Els tres primers programes
15 de maig – Ciència-ficció amb la pel·lícula Ready Player One de Steven Spielberg.
22 de maig – Comèdia Romàntica i Screwball Comedy amb Les noces del meu millor amic de PJ Hogan.
29 de maig – Terror i Suspens amb la pel·lícula Nosaltres (Us) de Jordan Peele.