L’Ajuntament d’Alcoi es troba treballant amb tots els seus mitjans disponibles per a garantir una desescalada del confinament segura i estructurada. Ha realitzat una planificació seguint la normativa de les autoritats sanitàries. La intenció Departament d’Esports és oferir tots els recursos dels quals disposa per a una pràctica d’activitat física i esportiva de manera segura i estructurada.
Seguint l’indicat en el Boletín Oficial del Estado del passat dissabte l’Ajuntament d’Alcoi, obrirà baix demanda per cita prèvia i horari d’utilització acordat, algunes instal·lacions esportives municipals en concret les pistes de tenis, pàdel i atletisme situades en el Poliesportiu Municipal “Francisco Laporta”, la pista poliesportiva situada en la Piscina Municipal “José Trenzano Alós” (per a realitzar la modalitat esportiva de Patinatge Artístic) el camp de tir amb arc “Mascarelles”, situat al costat de la Piscina Municipal “José Trenzano Alós”, les pistes de petanca, situades en la zona del Romeral i Plaça Al-Azraq, el circuit de bmx, que està recinte firal del viaducte i el camp de futbol municipal “El Collao”. Totes aquestes instal·lacions són desinfectades seguint el protocol corresponent.

Pel que respecta als horaris, les instal·lacions Esportives situades en Poliesportiu Francisco Laporta obriran de dilluns a dissabte de 8 a 22 hores i diumenge de 8 a 14, La Pista Poliesportiva de la Piscina Municipal de dilluns a divendres de 15 a 21 hores i dissabte de 10 a 14 hores. Les pistes de petanca del Romeral de dilluns a dissabte de 9 a 12 hores i de 18 a 21 hores i diumenge de 9 a 13 hores, mentre que les d’Al-Azraq obriran de dilluns a dissabte 16 a 19 hores i els diumenges de 9 a 13 hores. El camp de tir amb arc el farà de dilluns a divendres de 8 a 13 hores i de 16 a 21 hores i dissabtes de 8 a 13 hores, mentre que el circuit de BMX obrirà de dilluns a divendres de 17 a 21 hores i dissabte i diumenge de 19 a 14 hores.

Caldrà reservar amb 24 hores de antelació per correu electrònic en esports@alcoi.org o per telèfon 96 553 71 09 (horari de 08.00 a 14.00 hores), excepte en el tenis i pàdel que cal telefonar al 96 554 07 56 (horari de 08.00 a 22.00 hores).

Cal recordar que els vestuaris i fonts romandran tancats i que cal seguir totes les recomanacions de les autoritats sanitàries, havent d’acreditar-se en el punt de control per a poder accedir al terreny de joc.
S’ha establit un protocol d’accés amb la finalitat d’organitzar degudament la utilització d’aquestes instal·lacions esportives a l’aire lliure. S’ha habilitat un únic accés al Poliesportiu Municipal Francisco Laporta. S’accedirà per la posada principal situada en carretera de la Font Roja s/n. Una vegada s’accedisca per aquesta porta a l’interior del poliesportiu, haurà de dirigir-se a la zona de Punt de Control i Desinfecció, que es troba a l’entrada principal dels pavellons esportius. En aquest punt, els operaris municipals, que ja tindran coneixement de la reserva de la instal·lació, confirmaran la reserva i els ajudaran en la mesura que siga possible en aquelles qüestions que siguen necessàries. També en aquest punt trobaran productes per a la desinfecció de mans, així com cartelleria a relacionada amb recomanacions de seguretat i salut per al desenvolupament de la pràctica esportiva.

Els tres espais esportius que es troben en aquest poliesportiu estaran degudament delimitats i no es podrà accedir a cap altre espai esportiu. S’hauran de respectar els altres espais esportius habilitats, estant prohibit accedir a qualsevol altre espai que no siga el reservat.

El regidor d’Esports, Miguel Juan Reig, destaca que “estem treballant intensament per a seguir tots els protocols. Recordem que per a accedir a les instal·lacions és necessari la cita prèvia perquè és la forma més segura. Sabem que aquestes mesures poden ocasionar algunes molèsties, però el més important és la salut de les persones i recordem que estem en estat d’alarma i hem d’anar pas a pas per retornar a la normalitat”.