Compromís Alcoi proposa la creació d’una mesa intercomarcal d’artesans i indústries de la festa de Moros i Cristians per a consensuar les ajudes i futures accions del Consell i ajuntaments amb el fi de pal·liar les perdudes a les quals estan havent de fer front.

Amb l’ajornament per al 2021 dels Moros i Cristians d’Alcoi, i la suspensió a altres poblacions, han deixant en una situació molt complicada a artesans i indústries de la festa. Aquestes empreses, en gran mesura, treballen arreu de tot el territori valencià confeccionant tratges, carrosses, … per a diferents poblacions. «Així per tant, no estan circumscrites a la seua població, i és lògic pensar que la solució ha d’estar a escala del territori valencià» comenta el portaveu de Compromís a Alcoi, Màrius Ivorra.

En paraules de Màrius Ivorra «Plantegem la creació d’una mesa de municipis i artesans de la festa de MIC per a consensuar mesures en l’àmbit municipal, i mesures per a sol·licitar al Consell. Les empreses afectades són empreses menudes, familiars, i artesanes, integrants del nostre teixit empresarial més tradicional i no podem deixar caure allò que com a poble ens identifica i ens fa únics»

«En aquests moments altres sectors vinculats a les festes tradicionals com els foguerers i fallers ja estan treballant conjuntament per a sol·licitar aquestes ajudes de manera comuna» comenta el regidor de Compromís, «a Alcoi, com a referent de les festes de Moros i Cristians no podem quedar enrere i hem de liderar aquest mecanisme de recuperació de les indústries festeres, que per altra banda son part fonamental de la nostra trilogia més coneguda i admirada».

Compromís transmetrà aquesta iniciativa al govern municipal amb la intenció de posar-se a treballar al més aviat possible per la recuperació i assoliment de la indústria festera del territori valencià.