La creació d’un circuit de BMX a Alcoi està més a prop. El projecte per a realitzar una infraestructura esportiva d’aquestes característiques en la zona de Trencacaps en Alcoi va ser aprovat per la Junta de Govern Local d’aquesta setmana i la seua construcció està valorada en 262.501 euros més IVA. El projecte permetrà crear un circuit homologat de BMX a Alcoi amb la intenció d’atendre el nombrós col·lectiu d’esportistes que practiquen aquesta modalitat a la ciutat i així poder albergar i disputar campionats de caràcter autonòmic i nacional.
El BMX s’ha convertit en una de les modalitats esportives més esteses a la nostra ciutat. Amb una important tasca de promoció de base, esportistes de totes les edats i categories des de querubins a sèniors, gaudeixen d’aquesta atractiva disciplina en l’actual circuit situat en el barri del Viaducte, una instal·lació que no reuneix ni pot reunir les característiques tècniques necessàries per a obtenir la condició de circuit homologat per la federació nacional de ciclisme per a la disputa de competicions d’àmbit autonòmic o nacional.
El regidor d’esports, Miguel Juan Reig ha volgut destacar que «el club BMX Alcoi ha fet una bona tasca i diferents esportistes d’aquest club destaquen a l’àmbit autonòmic i nacional i han obtingut èxits esportius en diversos campionats estatals celebrats en els últims anys». L’edil també ha remarcat que «el creixement quantitatiu sumat al salt qualitatiu dels esportistes que practiquen BMX a la nostra ciutat són factors que ens indiquen que per a atendre el col·lectiu com mereix, convé un canvi d’ubicació i és necessària la construcció d’un nou traçat. Unes instal·lacions on es puga desenvolupar l’activitat amb seguretat i que garantisquen la continuïtat i la promoció d’aquest esport a la nostra ciutat».
En aquests moments, en els terrenys municipals de Trencacaps on estarà situat el circuit ja s’han realitzat tasques de desbrossament i durant aquests dies s’estan realitzant moviments de terra. Amb l’aprovació definitiva del projecte, la regidoria espera poder publicar la licitació de les obres d’aquesta infraestructura abans de l’estiu.