La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat el calendari per a la inscripció i la realització de les proves d’ingrés i d’accés als ensenyaments elementals i professionals de Música i Dansa en els conservatoris i els centres autoritzats d’ensenyaments artístics del territori valencià per al pròxim curs 2020-2021. Totes aquestes proves es faran en les condicions de seguretat que determinen les autoritats sanitàries en el moment de la seua realització per tal de garantir la protecció, tant de l’alumnat com del professorat i de la resta de persones que participaran en l’organització d’aquestes. El Conservatori de Música i Dansa Joan Cantó tindrà les mateixes dates que les indicades per Conselleria tant per a la inscripció com per a la realització de les provés d’ingrés i accés.

Per als ensenyaments elementals de música i dansa, la inscripció telemàtica serà del 18 al 25 de maig de 2020, ambdós inclosos i la realització de les proves del 2 a 18 de setembre. Les llistes provisionals es publicaran el 22 de juny.

Per als ensenyaments professionals de música hi haurà dues convocatòries. La primera convocatòria la inscripció telemàtica serà de l’1 de juny al 9 de juny a les 15 hores i la realització de les proves de l’1 al 10 de juliol de 2020. En la segona convocatòria, la inscripció telemàtica serà del 15 de juliol al 21 de juliol i la realització de les proves, del 3 al 18 de setembre de 2020. En el cas dels ensenyaments professionals, les llistes provisionals es publicaran el 15 de juny per a la primera convocatòria i el 27 de juliol per a la segona.

El regidor d’educació, Alberto Belda, explica el procés de matriculació: «Aquest any, la inscripció en el Conservatori de Música i Dansa Joan Cantó serà telemàtica i començarà el 18 de maig per als estudis elementals; l’1 de juny per als estudis superiors en primera convocatòria i l’1 de juliol en una segona convocatòria. La informació per a la matrícula estarà en la seu electrònica de l’Ajuntament i les famílies poden consultar en el telèfon del Conservatori, 965541128, de 9 a 13 hores tots els seus dubtes. Des de l’Ajuntament d’Alcoi ja estem treballant perquè les proves es puguen realitzar amb totes les mesures sanitàries necessàries per a protegir tant els nostre treballadors com al alumnat participant, adaptant-nos també a l’evolució de la pandèmia».

La inscripció es podrà realitzar telemàticament per la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi https://sedeelectronica.alcoi.org. Per a poder tramitar telemàticament les inscripcions és necessari el certificat digital. Si no es té certificat digital, es pot tramitar el mateix en l’Oficina Prop en el carrer Sant Llorenç. L’atenció és amb cita prèvia que s’ha de sol·licitar de 9 a 14 hores al telèfon 669 67 18 97. Les cites prèvies són els dimarts i dijous, de 9 a 14 hores. També es podrà realitzar la matrícula presencialment, sempre amb cita prèvia, telefonant al mateix Conservatori de 10 a 13 hores, hi ha que sol·licitar-la al telèfon 96 553 71 00 extensió 2501 o al 96 554 11 28.

Respecte a les ensenyances no oficials de dansa del Conservatori, començaran a oferir-se a principis del mes de juny, indicant en el moment en què es publiciten tota la informació necessària per a realitzar la inscripció.