El Partit Popular d’Alcoi urgeix a l’alcalde, Antonio Francés, a reclamar les dades sobre la repercussió del Covid 19 a Alcoi, tal com va aprovar l’Ajuntament d’Alcoi per unanimitat en el ple celebrat el passat 4 de maig. Tots els grups van subscriure una declaració institucional per a sol·licitar informació oficial a la Conselleria de Sanitat. Dues setmanes després, aqueixa petició oficial no ha sigut remesa, segons explica el portaveu del PP, Enrique Ruiz.

El regidor mostra la seua “sorpresa” per la demora en la petició d’una informació “clau” per a conéixer els efectes del virus en el municipi en general com en el geriàtric DomusVi en particular. “No entenem per què l’acord del ple no va ser traslladat immediatament a Sanitat”, sosté Ruiz. El regidor recalca el seu “interés” per disposar de totes les dades per a analitzar la situació i adoptar les mesures més eficaces. Per això exigeix la remissió “immediata” de l’acord a la conselleria.

“Des que va començar la crisi hem insistit a reclamar unes dades que entenem que hauria d’haver sol·licitat i obtingut l’alcalde des del primer moment. Com que, pel que sembla, Sanitat no oferia informació, vam haver d’exigir-la de manera oficial a través del ple. Esperàvem que l’alcalde haguera oferit fins i tot les dades en el mateix ple. Però seguia sense disposar d’ells. Per això ens sembla increïble que el Govern encara no haja tramitat la petició i allargue la possibilitat d’obtindre les dades. És què no hi ha interés a saber què ha succeït a la ciutat?”, recalca el portaveu del PP.

Ruiz apunta que, davant la falta de dades oficials als ajuntaments, el Síndic de Greuges ha acceptat la queixa formulada pel Partit Popular de la Comunitat Valenciana i reclamarà a la Conselleria de Sanitat que argumente els motius de la seua decisió de no aportar informació detallada dels efectes del Covid 19 per localitats.