La passada setmana es va comunicar a tots els grups polítics que durat la Mesa de Reactivació d’Alcoi que té lloc cada dimecres a la vesprada s’informaria del funcionament del sistema de gestió integral de control de temperatura corporal, control d’aforament, seguretat, lectura de matrícules, recompte de persones i ciclistes, especialment important en uns moments com els actuals, davant la situació d’emergència de salut publica a conseqüència de la Covid-19. La implantació de les càmeres ja estava prevista d’abans de la Covid-19, dins de l’estratègia Smart City, si bé ara es pot aprofitar per una qüestió tan important com evitar la propagació del virus.

“Aquest sistema amb 160 càmeres distribuïdes per la ciutat no identifica, i per tant no registra dades de caràcter personal, aprofita per a controlar les aglomeracions i l’aforament en espais públics. És a dir, per exemple si un lloc té un aforament per 60 persones, en el moment s’arribe a aquesta xifra, donarà un avís, però no identificarà quines persones són, només el nombre de persones que hi ha en cada lloc, i permet un control per evitar les massificacions que poden provocar la propagació de la Covid-19”, aclareix.

El regidor de Modernització de l’Administració, Alberto Belda, afirma que: «En aquest cas Guanyar Alcoi ha creat una alarma innecessària perquè han eixit a la premsa criticant i fent una nota basada en suposicions, quan sabien que tindrien tota la informació el dimecres 20 de maig. Són lliures de criticar al govern, però el que és immoral i indecent és fer una nota per a crear alarma i a més, quan ja saben que el que diuen a la seua nota està equivocat, no rectifiquen perquè ja han fet el que pretenien, han llançat un ‘bulo’ contra el Govern sense importar si es diu la veritat o no, simplement per fer mal a costa del que siga».

«Com és evident, no farem res que no estiga emparat per la llei de protecció de dades, simplement aprofitarem les tecnologies per a combatre la propagació de la Covid-19. Lògicament, aquest sistema compta amb el vistiplau dels tècnics municipals de l’ajuntament, que són els millors que podríem tindre. Encara que els qui sempre defenen la gestió pública els ataquen constantment, ja que fent les manifestacions que fan habitualment no només critiquen al govern, tiren per terra la gran tasca que duen endavant els tècnics d’aquest ajuntament», ha conclòs, Belda.

Respecte a les càmeres termogràfiques, cal assenyalar que l’únic que fan és mesurar la temperatura corporal, però no identifica a la persona ni guarda cap registre. A més, podem destacar que la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per acord unànime de tots els partits, recomana que es col·loquen aquestes càmeres termogràfiques en els accessos a serveis públics, com pot ser l’accés a les piscines.