Des de l’inici de l’emergència tant el govern estatal com l’autonòmic han posat en marxa diferents mesures i ajudes per pal·liar les conseqüències d’aquesta crisi. Així i tot, hi ha sectors que per les seues circumstàncies particulars necessiten un tractament específic que vaja més enllà, com són en aquest cas tot el sector de la indústria festera local.

La cancel·lació de les festes de Moros i Cristians a la nostra ciutat i a la resta de municipis ha deixat a tot aquest sector en una situació molt complicada. Per ara, aquestes indústries hauran d’estar un any sense poder treballar i amb la incertesa de quan podran reprendre les seues activitats.

Des de Podem, han realitzat un encontre amb representants dels diferents àmbits de la industria festera local per poder escoltar quines són les seues preocupacions i necessitats. Com afirma el regidor de Podem a l’ajuntament d’Alcoi, Aarón F. Santamaria, la indústria de la festa “és un sector estratègic i molt important per a la nostra ciutat, del qual viuen moltes famílies alcoianes i en aquest sentit, serà imprescindible que les institucions estiguen a l’altura de les circumstàncies i compartisquen l’esforç que aquestes persones estan fent i per tant, establir una línia d’ajudes que els puga permetre mantindre els seus negocis i estructures durant aquest temps per a donar-li suport al sector i no deixar-lo caure. És una cosa que no ens podem permetre com a poble”.

Per això, des de la formació morada portaran a la mesa de reactivació d’Alcoi de la propera setmana aquelles necessitats que els han traslladat des del sector, per a poder establir una estratègia des de l’ajuntament capaç d’oferir solucions reals i concretes per a aquestes indústries. “Serà important que des de l’ajuntament es prolonguen les ajudes el temps que faça falta per garantir la supervivència d’aquesta indústria tant important per al nostre poble. I que al mateix temps, ens plantegem com a municipi recórrer a institucions superiors com la Generalitat, amb major capacitat econòmica, perquè compartim el repte. Entre d’altres qüestions, també seria interessant tractar d’estimular el sector facilitant que des de les filaes es puguen realitzar treballs de restauració de diferents elements com l’armament.” continua Santamaria.

A més, des de Podem consideren que “si com a poble ens permetem el luxe de deixar caure el sector i provoquem el tancament dels diferents tallers i artesania, a banda de deixar en l’estacada a moltes famílies, també correm un greu risc de perdre allò que fa possible nostra festa” finalitza Santamaria.