El passat 23 d’abril, coincidint amb el dia del llibre, la regidoria de Cultura va anunciar que regalarien a totes aquelles xiquetes i xiquets que ho demanaren, a través d’un formulari, un llibre per agrair-los el seu exemplar comportament durant aquests mesos i, al mateix temps, fomentar la lectura entre els més menuts i menudes. Una iniciativa que va tindre una gran acollida, i que gràcies al Consell de Cultura es va ampliar, realitzant-se finalment una inversió de més de 17.000 euros. En total, es van adquirir 26 lots per autors i edats de les 11 llibreries locals, ajudant també al comerç de proximitat. El primer enviament de llibres per a les xiquetes i xiquets d’Alcoi ja s’ha realitzat per correu postal, comptant amb un total de 600 exemplars.

La regidoria de Cultura ha pogut fer ja el primer enviament dels llibres per a les xiquetes i xiquets de la ciutat, tenint en compte, que una vegada les llibreries de la ciutat a les que s’havien comprat, han anat lliurant els seus lots, aquests llibres havien de guardar una quarantena de 7 dies per seguretat. Una vegada complits aquests dos requisits, els primers exemplars ja estan en camí. Per a poder realitzar els següents enviaments s’està a l’espera que totes les llibreries envien els lots. Cal recordar que, només les llibreries que tenien premsa i papereria podien obrir les seues portes durant el confinament i la resta, han hagut d’esperar fins a la fase 1 de desescalada per poder obrir l’establiment.

El regidor de Cultura, Raül Llopis assegura que “totes i tots els infants que van demanar el llibre a través del formulari que es va habilitar, el rebran a sa casa. Sabem que tots esteu tenint molta paciència i que teniu moltes ganes. Els primers 600 llibres arribaran a casa en els pròxims dies i esperem que totes i tots gaudiu del meravellós món de la lectura viatjant sense eixir de casa pel món de la fantasia. La resta de llibres fins al total de 3000 exemplars que hem adquirit, aniran enviant-se a les pròximes setmanes quan els porten les llibreries que falten i passen la quarantena de 7 dies que guarden per motius de seguretat”.