El passat divendres a partir de les 20.30 hores i fins al diumenge a la nit, es tancava el carrer Sant Llorenç i el carrer Sant Nicolau fins a l’encreuament amb el carrer Torre de les Maçanes, assegurant que tant els taxis com els autobusos pogueren continuant prestant servei. La proposta volia assegurar la distància de seguretat a la gent que va a peu per aquests carrers del centre de la ciutat i, al mateix temps, donar espai perquè els negocis puguen posar terrasses complint amb les mesures de seguretat que imposa la crisi sanitària de la Covid-19.

El resultat, aquest primer cap de setmana, ha sigut satisfactori per a una àmplia majoria de ciutadans i pel sector de l’hostaleria. El regidor de mobilitat, Jordi Martínez, destaca la satisfacció generalitzada pel primer cap de setmana de tancament del centre: “Estem satisfets amb aquesta primera experiència de tancament d’alguns carrers del centre d’Alcoi que ens ha permés tant guanyar espai per a vianants com ajudar als professionals de l’hostaleria que han pogut muntar terrasses en el carrer”, i afegeix que “per tant, i polint alguns detalls que hem detectat amb aquesta primera prova, la setmana que ve continuarem amb aquesta proposta”.

A banda, d’aquesta mesura, l’Ajuntament d’Alcoi també ha convertit el carril bus de l’Alameda Camilo Sesto en una via per als vianants, per a millorar el trànsit dels vianants d’aquest atrafegada avinguda de la ciutat, assegurant les distàncies mínimes que imposa l’actual situació sanitària. D’altra banda, també s’ha impulsat una campanya de conscienciació perquè les alcoianes i els alcoians caminen per la seua dreta, afavorint que els vianants en determinats carrers o vies puguen guardar la distància de seguretat de dos metres.