Tal com ja es va fer el cap de setmana passat a partir d’aquest divendres 29 de maig a les 20.30 hores, no es podrà circular amb vehicle pels carrers Sant Llorenç i Sant Nicolau fins diumenge a la nit. La novetat estarà en l’accés cap al Viaducte, es podrà anar pel carrer Sant Tomàs i per la plaça d’Espanya.

El principal canvi en la circulació aquest cap de setmana tindrà lloc en la plaça d’Espanya a manera de prova. El tram que passa per davant de l’ajuntament es tallarà al trànsit mentre que el tram que va per davant del Teatre Calderón serà de doble sentit, d’aquesta manera els veïns del barri del Viaducte podran pujar per Sant Tomàs i seguir per la plaça per anar cap al seu barri. A més es posaran mesuradors d’aforament tipus espira que contarà els vehicles que circulen, aprofitant aquestes dades per a completar l’estudi per a fer per a vianants el centre d’Alcoi.

L’autobús urbà seguirà circulant per Sant Nicolau i no ho farà per Sant Llorenç a partir de les 20.30 hores els divendres i dissabtes, així com els diumenges.

Recordem que aquesta mesura s’ha pres per facilitar que les persones puguen caminar amb la distància de seguretat adequada. Aquesta circumstància permetrà als establiments del carrer Sant Llorenç poder utilitzar la calçada per posar taules com a terrassa, complint sempre amb les mesures i distàncies de seguretat pertinents tant per als clients com per als vianants. Deuran utilitzar la calçada quan siga efectiu el tall per als autobusos, deixant les dues voreres lliures per als vianants. Quant als canvis en l’autobús la línia 1 es mantindrà igual, mentre que les línies 2 i 4 tindran rutes alternatives.

El tall de trànsit en el carrer Sant Nicolau arribarà fins a l’encreuament amb el carrer Torre de les Maçanes. Els veïns que tenen guals dins del recorregut fet per a vianants o en els seus adjacents van ser informats perquè pogueren anar a la Policia Local a arreplegar un passe especial que els permet circular per accedir al seu garatge.

Pel que respecta a les vies per poder accedir a la Zona Alta, es pot anar pel Pont Fernando Reig, carrer Alacant, Camí Caseta Albors (carrer de l’Ecoparc) fins a arribar a El Camí o en el cas d’anar pel pont de Sant Jordi, Sant Jaume, Capellà Benlloch, Rigoberto Albors, Costera del Gurugú, ací amb els canvis que s’han produït amb l’obra del carrer Sant Francesc, podran girar a la dreta pel carrer Sant Mateu que ha canviat de sentit i a continuació deuran girar a l’esquerra per Sant Domènec. En concret pel tram que va entre la Glorieta i el Mercat de Sant Mateu per arribar d’aquesta manera al carrer Sant Nicolau i a El Camí. Aquest tram de Sant Domènec també ha canviat de sentit.

«Després de la bona acollida del passat cap de setmana, seguim amb la mesura, amb alguna modificació a manera de prova que ens serà molt útil de cara a fer per a vianants el centre d’Alcoi», ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

Recordem que pels carrers, ponts i avingudes de la ciutat els vianants han de circular per la vorera de la seua dreta, com fixa el Reglament de Circulació.