La campanya «Cuidem d’Alcoi: El comerç de proximitat et porta la cultura a casa» es tracta d’una iniciativa per a promocionar els comerços de proximitat a través de l’entrega als seus clients d’entrades per a consumir cultura, amb propostes realitzades per creadores i creadors alcoians. Cal tenir en compte, que la crisi sanitària de la Covid-19 ens ha demostrat que el comerç local dóna vida als nostres carrers i places. Igualment, el confinament ens ha servit també perquè ens adonem de com la cultura ens enriqueix i és part important de la nostra vida. Per donar impuls a aquests dos sectors alcoians, es crea aquesta iniciativa conjunta, amb el suport de la Regidoria de Comerç.

La proposta va encaminada als negocis locals, que en comprar una entrada per cada un dels espectacles mensuals amb un cost de 15 euros cadascuna, reben 50 entrades també de forma mensual per a repartir als seus clients. La programació de la campanya és, de moment, de 6 mesos i compta amb noms tan reconeguts com Xavi Mira, Xavi Castillo, Enric Peidro, la companyia de teatre «La Dependent», Neus Ferri, Sol Picó o el Club de Jazz El Mussol.

El client amb la seua compra rebrà una entrada amb un codi que haurà de validar en la web amb el seu correu electrònic. El dia de l’esdeveniment li arribarà un correu amb un enllaç i una contrasenya. Només haurà de clicar a l’enllaç i posar la contrasenya, i automàticament se li donarà accés al concert o l’obra de teatre per poder gaudir-la des de sa casa, amb la família o els amics per la plataforma Vimeo. Els negocis interessats poden inscriure’s fins al pròxim 5 de juny enviant un correu amb el nom del seu negoci i telèfon de contacte a comercio@alcoi.org.

L’Ajuntament realitzarà una campanya publicitària per a donar a conéixer la iniciativa i que arribe a tota la població per televisió, ràdio, i mitjans digitals i escrits de la ciutat, ajudant també al sector dels mitjans de comunicació. Una campanya que donarà el protagonisme a la importància del comerç de proximitat, uns negocis que sempre pensen en els seus clients i que volen premiar-los per la seua confiança amb una de les millors coses que té Alcoi, la seua cultura.