El Partit Popular d’Alcoi ha presentat un projecte perquè l’Ajuntament d’Alcoi prenga mesures de suport al sector de l’artesania festera, afectat per la suspensió dels Moros i Cristians de 2020. El principal partit en l’oposició planteja fins a quatre línies: incentius a la renovació d’elements festers de l’Associació de Sant Jordi, disseny i confecció de nous vestits per a la Cavalcada, la creació de nous actes i la petició d’ajuda a la Generalitat, la Diputació i el Govern central.

El regidor Kiko Cantó recalca que l’Ajuntament ha d’implicar-se directament a aportar solucions a la suspensió d’uns festejos que generen un impacte econòmic anual de 24,8 milions d’euros. Només el disseny i la confecció dels vestits representa un volum de negoci d’1.243.000 euros, segons un recent estudi. Amb aqueix objectiu, el PP ha presentat a l’Associació de Sant Jordi, als grups polítics i a professionals del sector una ambiciosa proposta amb diverses mesures.

La primera és mantindre la subvenció anual a l’Associació perquè dedique fons a la renovació d’elements festers a través d’empreses locals. La segona mesura és la renovació dels vestits de la Cavalcada de Reyes. La tercera és la generació de nous actes vinculats a la Festa però fora del calendari habitual. “Una opció és, per exemple, recuperar un acte desaparegut, com la Cavalcada de Jaume I i les seues 40 cavallers, per a vincular-lo al 9 d’octubre. A part de generar nous vestits, implica reactivar l’hostaleria i la restauració”, remarca Cantó.

“Hem presentat una proposta de màxims amb propostes concretes que hem de treballar per a ajudar al sector, mantindre llocs de treball i enaltir encara més nostra la nostra Festa”, explica Cantó.
Les mesures es completen amb la sol·licitud de suport econòmic de la Diputació d’Alacant, de la Generalitat Valenciana i del Govern d’Espanya per a la Festes de Moros i Cristians. “Per l’especial condició de Festa d’Interés Turístic Internacional i de Bé d’Interés Cultural, el sector econòmic vinculat a la celebració alcoiana ha de comptar amb el suport de totes les administracions”, conclou Cantó.