El Partit Popular d’Alcoi reclama al Govern d’Alcoi la convocatòria de la Mesa del Centre, sense reunions des de setembre de l’any passat. La regidor Amalia Payá lamenta que els socialistes tracten d’anul·lar una taula que va sorgir fa dos anys del consens de la societat alcoiana. L’edil no entén com el Govern no ha convocat la taula malgrat la successió de situacions que afecten directament el barri: des de les greus ensulsiades del mes de gener al tall provisional de carrers després del coronavirus.

En l’última reunió de la taula, celebrada al setembre, el Govern va informar sobre la posada en marxa de la campanya ‘Viure al centre’ i que el projecte de reurbanització dels carrers adjacents a San Francisco estaria al novembre. “A part de que no sabem res del projecte i que el premi de la campanya està en l’aire, des de setembre s’han produït fets sobre els quals la taula hauria de pronunciar-se”, recalca l’edil.

Payá tem que el Govern tracte d’evitar que la taula es pronuncie sobre els enderrocaments d’edificis en el Centre, fruit del temporal i del descontrol sobre les inspeccions tècniques d’edificis, com va denunciar el Partit Popular. La regidora no comprén com la taula no ha sigut informada i ha debatut la conversió en zona de vianants provisional del centre o l’ampliació de terrasses per al compliment de les mesures de distanciament a conseqüència de la crisi sanitària.

La regidor Amalia Payá explica sobre aquest tema que “han sigut dues mesures de gran importància per als veïns del Centre pel que haurien d’haver-se pres amb la participació i el consens de la Mesa del Centre”. La regidora del PP afig que durant el temps en el qual la taula roman desconvocada també s’ha aprovat el pressupost de 2020. Un pressupost que s’ha vist modificat precisament en la partida dedicada a Projecte de Dinamització Centre per a dedicar el seu import al Reactiva Alcoi.

“Almenys es podria haver tingut la delicadesa d’exposar-ho a la Mesa”, incideix la regidora, qui afig: “Tot això demostra que el Govern Municipal només parla de participació com a eina de Màrqueting polític. Crea els òrgans de participació només per a fer propaganda però sense escoltar als veïns i adoptant mesures de manera unilateral”.