El Tribunal Suprem desestima el recurs i confirma la nul·litat definitiva de l’ATE Alcoinnova. El PSOE d’Alcoi recorda que la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) de València va decretar l’anul·lació de la resolució que va aprovar el Pla d’Actuació Territorial Estratègica (ATE) denominat ‘Alcoinnova Proyecto Industrial y Tecnológico’. L’empresa va interposar un recurs de cassació davant la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem per a oposar-se al recurs i demanar la seua desestimació. Ahir es va fer pública la desestimació d’aquest recurs, una sentència que ja es ferma i confirma la nul·litat d’aquesta ATE.

L’ATE és una figura urbanística nova que va impulsar el Govern del PP al capdavant de la Generalitat amb l’argument que per a projectes estratègics permetia en menys d’un any dur endavant aquests projectes a la Comunitat Valenciana. Després de molts anys cap ATE impulsada pel Govern valencià del PP es va dur finalment endavant i l’única que quedava era la d’Alcoinnova que va aprovar el Consell en juliol de 2014 i que ara ha quedat definitivament anul·lada.

«Finalment s’ha demostrat que aquest projecte no es pot dur a terme en La Canal. Sempre hem dit que Alcoinnova és un bon projecte de futur impulsat per una de les empreses del sector agroalimentari més importants d’Espanya, però que la zona de La Canal tal com ha ratificat el Tribunal Suprem no és la zona adequada», ha afirmat el Secretari General de l’agrupació local del PSOE, Jordi Martínez.

«Una vegada més hem vist la forma d’actuar del Partit Popular, impulsant projectes saltant-se els procediments, inventant-se figures urbanístiques noves que no van a cap lloc. El PP va aprovar fa 7 anys un projecte en el qual tot el que s’ha fet fins ara no val per a res. L’empresa ha perdut 7 anys de treball, molt temps, recursos i il·lusió per la forma d’actuar del Partit Popular que volia impulsar un projecte que no era sostenible medi ambientalment i volia imposar un projecte en contra del sentir majoritari de la ciutat d’Alcoi», indica, Martínez.

«Durant més de 10 anys el Partit Popular no va treballar pel sòl industrial d’Alcoi, només estava obsessionat amb La Canal i no va estudiar cap alternativa. La sentència reforça i impulsa la necessitat d’un sòl industrial a la ciutat que puga acollir empreses i projectes com el d’Alcoinnova i Alcoi disposa d’aquest sòl industrial en la zona de Pagos. Una gran zona industrial de 220 metres quadrats, d’alt valor afegit, pegada a l’autovia i perfectament connectada als serveis que les empreses necessiten». Ha conclòs, el secretari dels socialistes alcoians, Jordi Martínez.