L’objectiu de la celebració de la Setmana Europea dels Cementeris és la dinamització dels espais i la seua posada en valor. Amb la finalitat de contribuir a la millora d’aquesta mena de recurs turístic, s’ha reeditat el fullet en el qual s’han especificat els llocs on descansen alguns dels personatges il·lustres d’Alcoi com Camilo Sesto, Isabel-Clara i Simó i Ovidi Montllor. De la mateixa manera, s’han inclòs les ressenyes sobre els diferents premis amb els quals s’ha distingit al Cementeri Sant Antoni Abat d’Alcoi. El fullet es pot aconseguir en paper en la Tourist Info de la ciutat, situada en la Plaça d’Espanya o descarregar-ho de la web www.alcoyturismo.com.

D’altra banda, l’empresa Guiarte con Arte s’uneix a la celebració d’aquesta Setmana amb el llançament de dues rutes per al diumenge 7 de juny, a les 10 i 19 hores, en grups de màxim 20 persones, garantint el compliment de totes les recomanacions en matèria de seguretat i sanitat. De la mateixa manera s’activa l’oferta de rutes a la nostra ciutat amb la pròxima ruta de Alcoi en temps de guerra prevista per al pròxim 14 de juny a les 11.00 hores.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, destaca la posada en valor del cementeri alcoià com a recurs turístic: “Des de fa temps, hem treballat perquè el nostre cementeri es convertisca en un lloc cultural i turístic. Les diferents rutes que han donat a conéixer aquesta part de la nostra ciutat han sigut un èxit i hem rebut diferents premis pel nostre cementeri. El Cementeri Sant Antoni Abat ens permet apreciar diferents disciplines artístiques però, sobretot, ens permet conéixer la nostra història i entendre’ns com a societat”.
Alcoi forma part de l’Associació de Cementeris Significatius d’Europa des de l’any 2012. Un dels projectes més importants d’aquesta associació europea és la posada en valor de la Ruta Europea de Cementeris Significatius de la qual el Cementeri Sant Antoni Abat d’Alcoi forma part i que està declarada Itinerari Cultural Europeu. Amb la finalitat de posar en valor a la ruta se celebra la Setmana europea de Cementeris que com sempre té lloc la primera setmana de juny. Un any més, Alcoi se suma a aquesta celebració promocionant el cementeri de la ciutat que posseeix un indubtable valor cultural.