La Conselleria d’Economia Sostenible s’alia amb els certàmens Hàbitat València i Home Tèxtils Premium per a reforçar la presència de compradors internacionals en la seua pròxima cita firal prevista del 22 al 25 de setembre de 2020.

Economia treballa amb aquest objectiu en estreta col·laboració amb les associacions sectorials implicades -Anieme, Fedai i Ateval- Home Tèxtils from Spain i Fira València en el disseny d’una ambiciosa campanya valorada en 500.000 euros per a atraure a empreses compradores internacionals.

El conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, ha reiterat l’aposta decidida de la conselleria pels certàmens internacionals celebrats en la Comunitat Valenciana “més encara en el moment actual, l’assistència del qual pot veure’s afectada per l’escenari creat per la pandèmia i per això s’estan valorant diferents opcions per a reforçar la presència d’empreses compradores”.

“Fira Hàbitat València i Home Tèxtils Premium by Textilhogar -ha indicat el conseller- han iniciat ja els preparatius per a la celebració de la seua pròxima edició, del 22 al 25 de setembre en Fira València i compten amb el decidit suport d’aquesta conselleria perquè la pròxima edició siga un èxit”.

Amb la progressiva reobertura de l’activitat empresarial després del període de confinament i amb la certesa de la importància de les fires en la reactivació econòmica de la indústria, totes dues cites han posat en marxa tots els ressorts per a assegurar una edició amb garanties de negoci per a expositors i visitants.

Una de les primeres iniciatives s’ha focalitzat en la campanya de compradors internacionals liderada per Economia a través d’Ivace Internacional. Per al seu desenvolupament, s’està treballant amb les associacions sectorials Anieme, Fedai i Ateval, a través dels seus plans sectorials finançats per ICEX, així com amb Fira València. El pressupost conjunt destinat a aquesta campanya, que compta també amb finançament d’Ivace Internacional, ascendeix a 500.000 euros.

La campanya consistirà en identificar i convidar a compradors prioritaris de mercats on s’espera que les restriccions de moviment de persones siga menors per a aquestes dates, amb l’objectiu que visiten els certàmens.

Així mateix, i per a les empreses compradores procedents de països amb restriccions dels moviments de persones en viatges internacionals, s’està treballant en el desenvolupament de solucions digitals que garantisquen la seua participació en els certàmens. Per tant, aquesta edició comptarà amb més opcions per a donar a conéixer a les empreses i productes valencians.

Solucions digitals

Entre els continguts digitals en els quals s’està treballant per a garantir la presència d’empreses compradores internacionals figura el desenvolupament d’agendes digitals amb els expositors dels dos certàmens, així com presentació de noves col·leccions amb compradors internacionals interessats.

També es preveu retransmetre en ‘streaming’ les activitats, conferències i xarrades que es realitzen en el marc de la ‘Àgora nude’ perquè puguen ser continuades online a través de xarxes socials i plataformes especialitzades.

A més, els certàmens estan ultimant amb diversos estudis digitals un projecte mitjançant el qual es digitalitzarà l’interior dels estands de la fira i es crearà un catàleg digital i virtual en el qual es mostraran aquelles noves col·leccions o productes presentats en la fira. Un aparador que romandrà actiu tot l’any i mitjançant el qual es pretén ajudar en l’estratègia de presència en el mercat de les empreses expositores a través del posicionament digital.

El treball conjunt amb Fira València permetrà que, en la pròxima edició de tots dos certàmens, els expositors disposen a més d’un visitant de qualitat de mercats en els quals Espanya concentra la major part de les seues exportacions i que visitaran la primera fira global de l’hàbitat que se celebre després de la cancel·lació de Milà.