Des de l’últim cap de setmana del mes de maig, el carrer Sant Llorenç i Sant Nicolau estan tallades al trànsit de vehicles a partir del divendres i dissabte a les 20.30 i el diumenge, tot el dia, tant per facilitar la mobilitat a peu dels veïns seguint les mesures sanitàries del moment actual com per permetre a l’hostaleria la col·locació de terrasses. Aquest cap de setmana, la novetat se centra en l’autobús urbà que no circularà ni per Sant Llorenç ni per Sant Nicolau a partir de les 20.30 hores els divendres i dissabtes així com els diumenges.

La setmana passada també es van realitzar algunes millores, analitzats els resultats del primer cap de setmana, que han resultat positives i que es mantenen. Per tant, segueix tallat al trànsit el tram que passa per davant de l’Ajuntament mentre que el tram que va per davant del Teatre Calderón és de doble sentit. El canvi permet als veïns del barri del Viaducte pujar per Sant Tomàs i seguir per la Plaça per anar cap al seu barri.

El regidor de mobilitat, Jordi Martínez, explica que “els ajustos realitzats la setmana passada en el que respecte al trànsit en el centre a partir del divendres a la nit i durant el cap de setmana han funcionat correctament, donant resposta a les necessitats dels veïns del Viaducte pel qual es mantenen. Respecte a l’autobús, a partir d’avui, hem d’indicar que no passarà ni per Sant Llorenç ni per Sant Nicolau els divendres i dissabtes a partir de les 20.30 hores i els diumenges durant tot el dia. Aquestes mesures permeten que els establiments hostalers situats en aquests dos carrers poden utilitzar la calçada quan siga efectiu el tall per als autobusos, deixant les dues voreres lliures per als vianants”.

D’altra banda, el tall de trànsit en el carrer Sant Nicolau arriba fins a l’encreuament amb el carrer Torre de les Maçanes. Els veïns que tenen guals dins del recorregut o adjacents, tenen un permís especial per a circular i accedir al seu garatge. L’Ajuntament també ha posat un dispositiu per a contar els vehicles que circulen per aquests importants carrers del centre urbà que servirà per a completar l’estudi de mobilitat del centre d’Alcoi.
Pel que respecta a les vies per poder accedir a la Zona Alta, es pot anar pel Pont Fernando Reig, carrer Alacant, Camí Caseta Albors (carrer de l’Ecoparc) fins a arribar al Camí o en el cas d’anar pel pont de Sant Jordi, Sant Jaume, Capellà Benlloch, Rigoberto Albors, Costera del Gurugú, ací amb els canvis que s’han produït amb l’obra del carrer Sant Francesc, podran girar a la dreta pel carrer Sant Mateu que ha canviat de sentit i a continuació deuran girar a l’esquerra per Sant Domènec. En concret pel tram que va entre la Glorieta i el Mercat de Sant Mateu per arribar d’aquesta manera al carrer Sant Nicolau i al Camí. Aquest tram de Sant Domènec també ha canviat de sentit.
Des de l’Ajuntament, es recorda la importància que té que els vianants circulen, pels carrers, ponts i avingudes de la ciutat, per la vorera de la seua dreta, tal com fixa el Reglament de Circulació, afavorint així les distàncies interpersonals.