La regidoria de Comerç ha volgut recolzar al sector hostaler de la ciutat en les setmanes de la desescalada en la difusió de les normes sanitàries entre els clients d’aquest tipus d’establiments. La campanya consisteix a col·locar publicitat estàtica amb un roll-up indicant d’una manera cridanera i divertida les normes per a seguir gaudint de les terrasses i els bars i restaurants de la ciutat i, alhora, complir amb les mesures de seguretat que la Covid-19 ens ha imposat.

El roll-up indica quatre normes senzilles però importants que cal seguir en qualsevol establiment. La primera recomanació és que, abans d’ocupar la taula, li preguntes al cambrer; la segona va encaminada a recordar que l’aforament ara està limitat. La tercera és sobre la distància interpersonal que cal mantenir i la quarta demana paciència per higienitzar la zona entre un servei i un altre. El cartell recorda que la prioritat dels hostalers és el benestar dels seus clients però també cuidar de la seua salut i de la salut de la clientela.

La regidoria de comerç, Vanessa Moltó, destaca la importància de complir les normes per a seguir gaudint dels nostres establiments: “Des de la regidoria de comerç seguint recolzant al comerç i l’hostaleria de la nostra ciutat, un sector molt afectat pel confinament i les noves mesures sanitàries que han sabut adaptar-se a les circumstàncies en un temps rècord. Volem reconèixer el seu esforç però, també sabem que, a vegades els clients no compleixen les normes i és difícil per als propietaris estar constantment recordant a la gent les mesures de protecció. Amb aquesta campanya, simplement volem ajudar als hostalers en la difusió de les normes per a conscienciar a la ciutadania, fent-los partícips de la seua responsabilitat personal. En general, la majoria de les alcoianes i alcoians està complint amb les normes, i estem veient, per exemple, un ús majoritari de les mascaretes però, no poden abaixar la guàrdia, hem de seguir conscienciant i recordant a tothom que hem de ser prudents”.

Tots aquells negocis que vulguen el roll-up poden passar a replegar-lo a partir del dilluns per l’Oficina de Comerç, situada en el carrer Sant Francesc número 38.