El Partit Popular d’Alcoi celebra l’adhesió de l’Ajuntament d’Alcoi a la Xarxa d’entitats locals per a desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030. La incorporació en aquesta xarxa impulsada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies va ser plantejada pel PP en l’últim ple. La proposta va comptar amb el suport de tots els grups polítics, a excepció de Vox.

El portaveu del PP a l’Ajuntament, Enrique Ruiz, exposa la importància que Alcoi forme part d’una xarxa que “ofereix eines als municipis per a implantar els objectius de l’Agenda 2030 de Nacions Unides”. Els 17 objectius plantegen un desenvolupament sostenible en l’àmbit social, cultural, econòmic i mig ambiental. La xarxa, segons Ruiz, “permet compartir experiències entre ajuntaments i diputacions” i oferirà línies d’actuació per a donar resposta a la crisi provocada pel Covid 19.

La creació de la xarxa va ser aprovada el novembre passat. La seua constitució està prevista per a la segona meitat d’enguany. “Volem que Alcoi siga una de les ciutats fundadores de la xarxa”, apunta Ruiz. El portaveu del PP subratlla que els ajuntaments siguen els principals actors en l’aplicació dels objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides. “L’administració local, la més pròxima ha de jugar un paper crucial en l’aplicació dels objectius”, conclou el regidor del PP.

17 OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE
Posar fi a la pobresa en totes les seues formes a tot el món.
Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible.
Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats.
Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tots.
Aconseguir la igualtat entre els gèneres i l’apoderament de totes les dones i xiquetes
Garantir la disponibilitat d’aigua i la seua ordenació sostenible i el sanejament per a tots.
Garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tots.
Promoure el creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupació plena i productiva i el treball decent per a tots.
Construir infraestructura resilient, promoure la industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.
Reduir la desigualtat en i entre els països.
Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles.
Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.
Adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes (prenent nota dels acords celebrats en el fòrum de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic).
Conservar i utilitzar en forma sostenible els oceans, les mars i els recursos marins per al desenvolupament sostenible.
Protegir, restablir i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, efectuar una ordenació sostenible dels boscos, lluitar contra la desertificació, detindre i revertir la degradació de les terres i posar fre a la pèrdua de la diversitat biològica.
Promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l’accés a la justícia per a tots i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.
Enfortir els mitjans d’execució i revitalitzar l’aliança mundial per al desenvolupament sostenible.