La ciutat d’Alcoi té un total de 311 places d’Educació Infantil pública i gratuïta de 0 a 3 anys. Un total de 257 estan en les Escoletes i 54 en els col·legis. En total hi ha 180 vacants, 126 a les escoletes més les 54 dels col·legis. Les 131 places de les escoletes que no estan vacants són per als alumnes que van passant de curs i ja la tenien del curs passat.

Per centres, l’EIMA Batoi té un total de 68 places amb 33 vacants, l’EIMA Zona Zord té 99 places amb 49 vacants i l’EIMA Jesuset del Miracle té 90 places i 44 vacants. Els tres col·legis, El Romeral, Miguel Hernández i Horta Major tenen cadascun 18 places, totes elles vacants.

També podem fer la diferenciació per edats, de 0-1 any hi ha 32 places, 30 de les quals estan vacants, d’1-2 anys hi ha 87 places, estan vacants 62 i de 2-3 anys hi ha 138 places en les escoletes amb 34 vacants, caldria sumar les 54 dels col·legis i per tant hi ha un total de 88. Cal ressaltar que aquest any s’han sumat 18 places més amb la nova aula del CEIP Horta Major.

«Hem de destacar que Alcoi amb totes les places que s’ofereixen que són 311, és una de les ciutats de la Comunitat Valenciana que més places té en educació pública i gratuïta de 0 a 3 anys en relació amb la població del municipi», ha indicat el regidor d’Educació, Alberto Belda.

«Hem de donar les gràcies a Conselleria perquè ha apostat per la implantació de les aules per l’alumnat de 2 anys en El Romeral, Miguel Hernández i Horta Major, va començar com projecte pilot i ha anat sumant aules i ara pràcticament tots els col·legis públics tenen una aula de dos anys», ha conclòs, Belda.

Pel que fa a la presentació de sol·licituds d’admissió tant en les escoles infantils municipals d’Alcoi com en els col·legis públics, va començar ahir dia 8 i finalitzarà el 16 de juny. Les llistes provisionals eixiran l’1 de juliol i la matrícula es podrà realitzar des del 13 al 29 de juliol.

El procés serà telemàtic a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi i és necessari el certificat electrònic o amb el sistema Cl@ve. Les persones sol·licitants que no tinguen possibilitat d’accés a mitjans electrònics, hauran d’acudir a l’escola infantil o col·legi en què sol·liciten plaça com a primera opció, que serà habilitada com a punt d’atenció als usuaris, sempre que les condicions sanitàries ho permeten. En aquest cas s’haurà de telefonar a l’escola on haja de formalitzar la sol·licitud per a demanar cita prèvia.

La valoració no serà per l’ordre d’entrada, sinó que es farà una baremació general.