Després de setmanes de treball amb la resta de forces polítiques de la corporació, al passat Ple de l’Ajuntament d’Alcoi, es va aprovar pràcticament per unanimitat -vots a favor de PSOE, Compromís, Partit Popular, Guanyar i Ciudadanos – la proposta de Podem per a donar suport al sector de la indústria festera local. Aquesta proposta de la formació morada naix arran d’un encontre mantingut entre els seus regidors i més d’una desena de representants del sector.

La cancel·lació de les festes de Moros i Cristians a Alcoi i a la resta de municipis ha deixat a tot aquest sector en una situació molt complexa. «D’entrada, aquestes indústries hauran d’estar un any sense poder desenvolupar la seua tasca i amb la incertesa de quan podran reprendre les seues activitats. Aquest és un sector estratègic i molt important, del qual viuen moltes famílies, i en aquest sentit serà imprescindible que des de les institucions treballem conjuntament. I ens donem el suport necessari per a poder ampliar les ajudes amb l’objectiu que aquesta indústria puga sobreviure i mantindre els seus negocis i estructures durant aquest temps», afirma el regidor Aarón F. Santamaría.

Per aquest motiu, des de Podem es mostren «molt contents i satisfets amb el resultat de setmanes de treball i negociacions intenses». Un dels objectius, segons afirma Santamaria, «ha sigut tractar de construir consens amb la resta de forces polítiques per aconseguir una proposta plural en la qual tots i totes ens poguérem sentir còmodes i representats, per buscar una solució per al sector de manera unànime i compartida. Per això, volem donar les gràcies per les seues aportacions a la resta de partits que, amb responsabilitat i treball, hem aconseguit incloure i que han enriquit la proposta inicial. I també pel seu suport a la nostra moció que pot servir per a ajudar a moltíssimes famílies alcoianes».

En la proposta de Podem aprovada per l’últim Ple municipal s’arriba a l’acord de realitzar una anàlisi per a conéixer la situació real del sector, i que permeta catalogar tots els treballs i especialitats de l’àmbit de la festa; sol·licitar ajudes econòmiques als governs autonòmics, provincial i estatal, les quals haurien de ser gestionades per l’Ajuntament per garantir l’eficiència i la transparència en tot el procés i per últim que l’Ajuntament i l’Associació de Sant Jordi treballen de manera conjunta per desenvolupar altres mesures i propostes que estimulen i garanteixen la supervivència del sector.