“La deixadesa del Govern d’Alcoi durant els últims 9 anys de la conservació d’edificis en el Centre ha quedat de manifest després de la borrasca ‘Gloria’, que el gener passat va provocar l’ensulsiada d’immobles en el barri”. Així ho assenyala la regidora del Partit Popular, Lirios García, que adverteix que les declaracions de ruïna i desallotjaments han augmentat un 1000% des de febrer.

Entre febrer i maig, l’Ajuntament d’Alcoi ha decretat la ruïna imminent de 13 edificis i ha ordenat el desallotjament de 45. Entre 2017 i 2019 només va decretar la ruïna de 4 i únicament va promoure un desallotjament. “Aquestes xifres mostren la falta de gestió del Govern d’Antonio Francés durant dues legislatures”, explica García.

La regidora subratlla que només al febrer l’Ajuntament va declarar la ruïna imminent de 10 edificis i va signar 11 ordres de desallotjament. “El descontrol sobre l’estat del parc d’habitatges en el Centre és un escàndol que ara obliga a treballar a marxes forçades per a fer el que no s’ha fet fins ara”, afig. El més preocupant és que aqueix descontrol ha posat en perill la seguretat dels alcoians. “O és que abans de la borrasca Gloria l’estat del barri era perfecte i no calia demolir cases o desallotjar a veïns?”, es pregunta García.

La regidora recalca que el Govern d’Antonio Francés va deixar en 2015 de complir l’ordenança de la Inspecció Tècnica d’Edificis, al no requerir als propietaris d’edificis de més de 50 anys al fet que els sotmeten a inspecció. Encara que la normativa obliga al fet que aqueixos edificis siguen revisats cada cinc anys, només 91 dels 2.983 immobles antics censats a la ciutat han passat la inspecció més d’una vegada.

“Estem pagant les conseqüències de la indolència i els incompliments d’un Govern que creu que només amb ajudes a l’obertura de comerços pot recuperar un barri que ha abandonat durant una dècada”, conclou l’edil del PP.