El Partit Popular d’Alcoi denuncia el fracàs del ‘contracte ecològic’ que el Govern local, havia anunciat per al restaurant de la Font Roja. La regidora Amalia Payá adverteix que l’únic aspirant només compleix dos dels sis aspectes mediambientals requerits per l’Ajuntament. “La conseqüència és que el PSOE ha tirat del restaurant a professionals alcoians per a adjudicar el servei a l’única oferta, que ha tingut una valoració baixíssima”, manifesta l’edil.

El Govern d’Antonio Francés va decidir l’any passat no prorrogar el contracte del servei de restauració a la Font Roja. Al febrer va convocar un concurs en el qual prevalia la formació en el sector hostaler i la utilització de material responsable amb el medi ambient. L’únic aspirant, procedent de Múrcia, manca de formació específica i els únics criteris ambientals que ofereix és una carta d’entrepans ecològics i un menú ecològic. Quan l’oferta econòmica, només ha oferit 38 euros més respecte del cànon anual, que és de 3.700 euros.

Payá recalca que els criteris mediambientals exigits per l’Ajuntament, a part dels entrepans ecològics, eren l’ús d’estovalles i tovallons de tela llavables, aportar un sistema de compostatge de residus orgànics i un sistema d’envasos compostables o envasos reutilitzables en els pícnics i menjars per a portar. Cap d’aquests punts els compleix l’únic aspirant.

La regidora lamenta que el contracte ecològic que va vendre el PSOE “s’ha ensorrat” amb una proposta d’adjudicació a l’únic candidat que ha obtingut una valoració tècnica molt baixa, 53 de 100 punts. Payá insta el Govern a explicar “quin servei queda en el restaurant del parc natural després d’haver expulsat als professionals alcoians que el gestionaven fins al gener passat”.

La regidora afig que el sector hostaler de la ciutat no ha sigut informat del concurs per a adjudicar el contracte. “Una bona difusió del procés de contractació d’aquest servei entre els hostalers de la ciutat i de la comarca hauria afavorit en quantitat i qualitat les ofereixes aspirants”, manifesta Payá. “Lamentem que el Govern d’Antonio Francés no haja tractat la concessió d’aquest servei com correspon a un paratge natural tan benvolgut i visitat pels ciutadans”, conclou la regidor.