El Partit Popular d’Alcoi retrau al PSOE la seua indefinició i els continus canvis de rumb en el projecte per a recuperar la poma de Rodes. El portaveu del PP a l’Ajuntament, Enrique Ruiz, tem que els vaivens del Govern durant els últims 10 anys acaben per convertir un patrimoni industrial de gran valor “en una mescla sense ordre”. Segons el parer del regidor, “són tants els usos que ha proposat el PSOE durant una dècada que es quedaran curts els 500 llocs de treball que, segons l’alcalde, crearà la rehabilitació de Rodes”.

El regidor qüestiona que el PSOE haja convertit Rodes en un “contenidor de propostes i ocurrències que demostra l’absència d’un projecte per a aqueixa zona”. Des de 2015, el PSOE ha plantejat fins a tres alternatives: el pla director que a través d’un concurs va elaborar l’arquitecte Isaac Montava; la proposta elaborada per l’empresa sueca ZeroPrint i l’avantprojecte que ha guanyat el nou concurs d’idees, presentat la setmana passada. “Durant tot aquest temps hem conegut més de 20 usos diferents: des d’un mercat per a Santa Rosa fins a una sala de concerts, passant per un viver d’empreses o un espai infantil”, assenyala el regidor. El cost de totes aquestes propostes suma 46.200 euros. “I seguim sense tindre ni tan sols un projecte definitiu”, afig el Ruiz.

Per al regidor, una clara mostra dels vaivens del Govern és la inclusió del Centre de Turisme d’Interior. “En 2017, la regidor Lorena Zamorano va qüestionar que el CdT se situara a Rodes, tal com plantejava el Partit Popular. Dos anys després, embene aqueix projecte com un dels grans atractius de Rodes”, resumeix el regidor. La mateixa situació es repeteix en el cas de Districte Digital. Va ser el PP el que va reclamar que Alcoi tinguera una seu d’aquesta iniciativa tecnològica de la Generalitat.

D’altra banda, Ruiz dubta que l’avantprojecte triat per l’Ajuntament complisca amb l’objectiu de destinar el 80% de la superfície de Rodes a iniciatives de promoció econòmica, tal com va aprovar el ple. El regidor confia que els encarregats, dirigits per Ramón Esteve, corregisca aquesta situació en el projecte final.
“Temem que els continus canvis de rumb del Govern, fruit de la seua falta de projecte, acaben per desaprofitar una de les grans oportunitats per a transformar Alcoi. Ens preocupa que, davant tal confusió d’idees, no encertem a donar-li l’ús adequat a un espai de gran dimensió estratègica”, conclou el portaveu municipal del PP.

Compromís Alcoi qualifica de decebedor el futur de Rodes

El portaveu Màrius Ivorra ha declarat «Rodes ha passat a ser de la gran esperança i motor econòmic de la comarca, a un contenidor de fum de gran qualitat arquitectònica»

Per al portaveu Màrius Ivorra «els socialistes de Francés continuen amb les velles pràctiques de Pepe Sanus. Aquell feia megaparcs que no podíem mantindre i aquest invertirà 11 milions en un projecte que no sap com generarà llocs de faena, ni d’on traurem els diners per mantindre’l».

Per a Compromís el projecte que va presentar l’alcalde la setmana passada i malgrat ser un projecte arquitectònicament correcte, deixa al descobert una gran mancança: la necessitat de crear llocs de treball, de crear empreses tecnològiques, d’invertir a reduir la taxa d’atur (6000 aturats, 5000 alcoians en ERTE’s, 800 families en Cáritas i Creu Roja).

Per a Compromís, és una burla que el govern de Toni Francés incomplisca els acords del Ple considerant el pàrquing o el restaurant formen part dels usos tecnològics i estiguen contemplats així dins del projecte. «Açò no fa més que confirmar les nostres sospites que els socialistes no tenen cap projecte de reconversió i recuperació d’un teixit industrial, tecnològic i avançat per a la nostra ciutat, sense el que serà complicat revertir el procés de reducció i fuga d’indústria de la ciutat»

El regidor Ivorra declara «a Compromís fa molts anys que estem fent propostes perquè Rodes siga un gran pol d’atracció d’innovació econòmica i de futur per a Alcoi i comarca, i per a Francés la resposta ha estat invertir en un ‘paper de regal’ extremadament car però sense cap definició per a l’interior. Aquest no és el nostre model, no volem una Àgora2»

«Altra vegada la visió electoralista i curt terminista dels socialistes ens fa perdre el tren de la innovació i el progrés. Senyor Francés, ens conformem amb parcs, restaurants i sales polivalents, deixant de costat en què van a treballar els alcoians en uns anys?, cap on ha d’anar la indústria i economia de la ciutat?»
Recordem que després de quasi 10 anys de funcionament de l’Àgora, no ha aconseguit portar cap classe d’empresa puntera a la nostra ciutat, i que el nivell de creació i supervivència de les empreses no aporta cap benefici, i sí que reporta gran quantitat de despeses a les alcoianes i alcoians. Més d’un milió d’euros ens ha costat fins ara el projecte estrela de creació econòmica socialista i no ens ha retornat res!