L’IES Cotes Baixes d’Alcoi impartirà per primera vegada el pròxim curs 2020-2021 el cicle de Grau Superior en Disseny Tècnic en Tèxtil i Pell. Aquesta nova titulació amplia així l’oferta educativa del centre alcoià que aposta de manera ferma per la modalitat DUAL. Un mètode de treball que combina des del primer any d’estudis de l’alumne, les sessions teòriques a l’aula amb la realització de pràctiques remunerades en empreses del sector. Durant aquest curs el cicle superior conviurà amb el segon curs del Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de productes Tèxtils que una vegada conclòs s’impartirà únicament en l’IES Jaume I d’Ontinyent, amb l’objectiu d’ampliar l’eix de formació per les comarques de l´Alcoià- Comtat i la Vall d´Albaida per a nodrir així al clúster valencià del tèxtil amb professionals qualificats.

El termini d’admissió finalitza dijous que ve, 25 de juny i al setembre es tornaran a obrir les llistes, si quedaren places disponibles.

La competència general del cicle consisteix a dissenyar col·leccions de materials i productes de tèxtil i pell, ateses les tendències de moda, elaborant i controlant la realització de prototips i mostraris, concretant les especificacions tècniques del producte i adaptant el seu procés de fabricació als processos tipus existents, a fi de contribuir a la viabilitat del producte en les condicions de cost, qualitat, seguretat i terminis establits. Així com, realitzar el disseny tècnic de tèxtils i pell, assegurant la seua viabilitat tècnica i econòmica, en funció de les demandes del client adaptades a les tendències de moda i elaborar prototips de tèxtils i pell seguint les especificacions tècniques i optimitzant els recursos humans i materials.

Per part seua, el director de l’IES Cotes Baixes, Fernando Sansaloni ha destacat que “amb la incorporació d’aquest nou cicle en el nostre centre es completa tota l’oferta formativa en un àrea de 20 km², un fet que permet a l’alumne realitzar tot el seu recorregut acadèmic i al sector empresarial disposar de mà d’obra qualificada, així com oferir als seus empleats la possibilitat de reciclar-se”.

Sansaloni ha ressaltat que “el sector tèxtil ha sabut adaptar-se sempre a les necessitats i exigències del mercat, a les crisis econòmiques, a l’entrada de productes procedents de països en vies de desenvolupament i com no, a l’actual crisi sanitària; és per això que gaudeix d’un avenir saludable i que ha de servir als alumnes que actualment estan valorant quina via prendre, com una oportunitat per a apostar per aquests cicles com a garantia laboral per al seu futur”.