La Junta de Govern va aprovar ahir dilluns la licitació per a la construcció d’un circuit homologat de BMX en els terrenys municipals de la zona de Trencacaps. El pressupost base de licitació és de 262.501,72 euros i les empreses podran accedir a l’expedient al perfil del contractant al llarg d’aquesta setmana. El termini d’execució de l’obra, una vegada estiga adjudicada serà de tres mesos a partir de la signatura amb l’empresa adjudicatària. BMX, és l’abreviatura anglesa de Bicycle Motocross, és la denominació amb què es coneix el bicicròs.
Amb aquesta acció l’Ajuntament d’Alcoi continua treballant per a la reactivació de la ciutat, al mateix temps que la millora. Tal com ja es va anunciar,el Pla ReactivAlcoi, impulsat per l’Ajuntament per a pal·liar els efectes provocats per la crisi provocada per la Covid-19 en els diferents sectors econòmics i socials de la ciutat, inclou a més de mesures tributàries i ajudes directes per a l’hostaleria, el comerç, micropimes i autònoms, accions per a reactivar també el sector de la construcció i dels sectors auxiliars. La realització d’obres, a banda de millorar la ciutat, també suposa la reactivació d’aquestes empreses.
El projecte permetrà crear un circuit homologat de BMX a Alcoi amb la intenció d’atendre el nombrós col·lectiu d’esportistes que practiquen aquesta modalitat a la ciutat i així poder albergar i disputar campionats de caràcter autonòmic i nacional. L’actual circuit situat en el barri del Viaducte és una instal·lació que no reuneix ni pot reunir les característiques tècniques necessàries per a obtenir la condició de circuit homologat per la federació nacional de ciclisme per a la disputa de competicions d’àmbit autonòmic o nacional.
El regidor d’esports, Miguel Juan Reig ha volgut destacar que «fa poc més d’un mes quan vam aprovar el projecte vam dir que esperàvem poder publicar la licitació abans de l’estiu i hem complit, ja està aprovada i aquesta setmana es publicarà».
L’edil també ha remarcat que «cada dia més esportistes i de major qualitat practiquen BMX a la nostra ciutat. És un col·lectiu que mereix un canvi d’ubicació i és necessària la construcció d’una nova pista. Unes instal·lacions on es puga desenvolupar l’activitat amb seguretat i que garantisquen la continuïtat i la promoció d’aquest esport a la nostra ciutat».