La Generalitat Valenciana ha posat en marxa quatre línies d’ajuda a través de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. El termini per presentar la sol·licitud a cadascuna d’aquestes ajudes finalitza el 17 de juliol i s’ha de fer de forma telemàtica. La regidoria d’Habitatge ha habilitat un punt d’informació presencial a la sala Àgora que es durà a terme el dijous de cada setmana mitjançant cita prèvia a través del telèfon 965537201.
«Des de l’ajuntament, hem considerat necessari poder oferir un punt d’assessorament per ajudar a sol·licitar aquestes ajudes tan importants per garantir el dret a un habitatge digne de totes les persones, especialment aquelles que més el necessiten. Aquestes ajudes poden servir perquè moltes persones puguen millorar els seus habitatges, fent-les més eficients energèticament i accessibles. A més serveixen per a reactivar al sector de la construcció» ha indicat la regidora d’Habitatge, Maria Baca.

La primera línia és la d’ajudes a l’impuls de l’IEEV·CV 2020. Recordem que aquest document, és el que anteriorment es coneixia com a ITE, Inspecció Tècnica d’Edificis. És un document tècnic que avalua l’estat de conservació d’un edifici, les condicions d’accessibilitat i l’eficiència energètica. Tot edifici d’habitatges de més de 50 anys ha de fer l’IEEV·CV i renovar-lo cada deu anys segons la normativa autonòmica. En aquest cas se subvenciona els honoraris de l’elaboració de l’IEEV·CV, 20 € per habitatge i 20 € per cada 100 m² de local, sense superar el 50% del cost del IEEV·CV i fins a un màxim de 500 € per edifici. Ací teniu tota la informació.

La segona línia són les Ajudes Renhata 2020. Inclouen la reforma de les habitacions humides: cuina, banys o safaretjos. Adaptació per a persones amb diversitat funcional: ampliació d’espais de circulació, canvi de portes, senyals acústics o lluminosos. També la instal·lació de sistemes integrats de domòtica per a persones amb diversitat funcional i mobilitat reduïda: monitoratge i control remot de portes i equips electrònics, activació mitjançant veu, càmeres per a atenció a dependents i detecció i alarma d’incendi. Més informació aci.

També hi ha una tercera línia d’ajuda Ajudes a l’eficiència energètica 2020. Se subvencionaran les obres per a millorar l’aïllament de l’edifici i la climatització o per a instal·lar sistemes d’energia renovable, per exemple. Més informació aci.

Finalment la quarta línia és conservació i l’accessibilitat. Aprofitaran per a les millores que s’hagen identificat com a necessàries en l’IEEV.CV2. Són per obres de conservació: estructura, instal·lacions, façanes, cobertes o altres elements comuns, així com obres d’accessibilitat: ascensors, remuntadors, rampes i altres dispositius, i, en general, tots els canvis que milloren la seguretat d’utilització i l’accessibilitat. Més informació aci.