L’Ajuntament d’Alcoi ha posat en marxa, aquest primer semestre de l’any, la V Edició del Programa Activa Àgora, amb el suport del CEEI i la col·laboració de FEDAC i JOVEMPA, en la qual han participat 11 projectes empresarials. La iniciativa ha tingut com a finalitat ajudar als emprenedors portadors d’una idea de negoci i a les empreses de recent creació, mitjançant un programa que ha inclòs sessions de formació, tutories individuals, reunions de treball grupals, networking i experiències empresarials realitzades en format on-line durant els mesos de confinament i, en format presencial, una vegada iniciada la desescalada.

El programa Activa Àgora ha finalitzat amb la presentació de huit dels projectes empresarials participants en aquesta cinquena edició. Per a això es va constituir una comissió formada per Àlex Martínes (Ajuntament d’Alcoi), Nacho Gómez (FEDAC), Javier Expósito (JOVEMPA) i Jesús Casanova (CEEI), sent els projectes presentats: Filtre Bio, Frutabox, MacroVital, Smart City Pàrquing, SAPS, Bleepet, Projecte ON i Micampaña.es.

Alberto Belda, regidor d’Empresa, Formació i Innovació, destaca l’evolució del programa: “L’Ajuntament d’Alcoi continua impulsant la creació de negocis i empreses a la ciutat, de la mà dels agents econòmics i altres entitats, des del minut zero. Primer amb programes com Activa Àgora i després amb ajudes com el programa Inmpuls per a donar suport a les empreses en el seu primer any de funcionament. Activa Àgora compleix la seua cinquena edició i continua evolucionant i augmentant el seu atractiu per a emprenedors de territoris limítrofs que vénen fins a Alcoi per a iniciar els seus projectes”.

El Premi al Millor Projecte Activa Àgora ha sigut per a “MacroVital” de l’emprenedor Emili Sellés. Es tracta d’una empresa de recent creació per a oferir menjar per a emportar, 100% vegà, ecològic, sense sucre i baix en greix, amb opcions sense glútens. Tots els seus productes no tenen processament industrial i tampoc congelat, per la qual cosa s’emmarquen en la tendència del “Real Food”. A més, “Projecte ON” d’Octavi Masià i Natxo Lara ha rebut un esment especial del jurat pel seu estudi de comunicació i imatge.

Segons Jesús Casanova, Director del CEEI, “la iniciativa s’ha consolidat, un any més, adaptant aquesta edició a les necessitats del moment, apostant pel seu desenvolupament mitjançant diferents aplicacions on-line, però sense deixar de costat la interacció entre els onze projectes participants, que en aquesta edició han sigut de municipis com Alcoi, Castalla i Ontinyent”. Per a Natxo Gómez, President de FEDAC, “Activa Àgora serveix per a donar suport a la transformació d’una idea en projecte i aquest en empresa, fins i tot, la seua consolidació durant els primers anys. Iniciatives com aquesta fan que el nostre territori siga més atractiu per a la creació d’empreses”.

En aquest mateix sentit, Javier Expósito, Vicepresident de JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia, ha destacat que “en Activa Àgora participen principalment joves portadors d’idees i projectes empresarials que volen posar-los en marxa. Els joves empresaris aportem riquesa al nostre territori a través de les nostres empreses, que també generen ocupació directa i indirecta a la comarca”.

Els emprenedors participants en el programa disposen durant el mes de juliol d’una bossa d’hores de tutories individualitzades per a continuar donant forma als seus projectes.