Les mesures socials implantades per l’Ajuntament d’Alcoi per a donar una resposta a les necessitats específiques creades per la declaració de l’Estat d’Alarma a causa de la Covid-19 han anat finalitzant amb l’arribada de la nova normalitat. Molts serveis van finalitzar al mes de maig i juny i el departament afronta, ara, una nova etapa amb un augment en la demanda d’ajudes econòmiques d’emergència i la importància de les repercussions socials de la pandèmia.
Entre els serveis creats expressament per a cobrir les noves necessitats que va provocar la crisi sanitària i que han finalitzat es troba l’alberg 24 hores, que va ser un dels primers a deixar de ser necessari. En aquest cas, els casos es van derivar a centres d’estada temporal per a tractar la problemàtica d’aquests usuaris d’una manera més especialitzada.
En maig també va finalitzar la línia 900 amb la tornada presencial dels diferents departaments municipals i la implantació de la cita prèvia. El servei va atendre més de 6.700 telefonades durant 10 setmanes, donant informació tant sobre els serveis municipals com resolent dubtes i consultes relacionats amb el confinament i la desescalada.
L’atenció psicològica, per la seua banda, també ha deixat de realitzar-se al mes de juny. Aquest espai d’escolta es va posar en marxa el 27 de març i ha estat atés per personal titulat en psicologia.
També s’han aturat les derivacions específiques de subministrament Covid-19 a Creu Roja mantenint-se les habituals i ampliant fins a 100 usuaris per si hi ha urgències. L’ajuda per a llançar la brossa, el servei de compra d’aliments i medicaments i la sortida de les mascotes també han finalitzat. Altres, mantenen els 28 nous serveis que van arribar amb la Covid-19, com el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) però no rep noves sol·licituds. El catering per a menors també es redueix el nombre de sol·licituds amb l’inici de les escoles d’estiu d’integració.
D’altra banda, a més d’aquests serveis especials, la regidoria de Polítiques Inclusives també ha realitzat un important esforç en les ajudes econòmiques d’emergència. En el cas de les Ajudes de Renda Valenciana d’Inclusió (RVI) d’emergència s’han atorgat un total de 84 des de març a juny, encara que l’última setmana no ha sigut necessari atorgar cap ajuda d’aquest tipus. Per part de les PEIS d’emergència, s’ha realitzat un total de 1087 ordres de pagament des del 23 de març fins al 12 de juny, donant-se, a la primera quinzena del mes de juny, 130 ajudes. En aquest sentit, hi ha una demanda elevada i el departament treballa per a donar una resposta adequada a les noves necessitats.
La regidoria de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, destaca la nova etapa on els serveis socials continuen sent essencials per atendre als més vulnerables: “Amb el final de l’Estat d’Alarma finallitzem uns serveis creats expressament per a fer front a la crisi sanitària on s’ha treballat intensament per donar resposta a totes les noves situacions i necessitats de les alcoianes i alcoians, algunes inèdites, a les que hem fet front amb tots els recursos al nostre abast i la professionalitat dels nostres empleats públics. Ara, comencem un nou període on les polítiques socials seguiran sent imprescindibles per pal·liar els efectes econòmics que ens deixa aquesta pandèmia, evitant que cap persona es quede enrere”.