El Consistori alcoià ha aconseguit subvencions en set programes de la Generalitat Valenciana, el que ha suposat una ajuda autonòmica global superior a 1.350.000 euros per a fomentar l’ocupació i la contractació d’un total de 79 persones des del mes d’octubre de 2019 fins a l’actualitat. Aquesta última subvenció, encara oberta, ha sigut el programa EMCORP 2020 concedit per Labora amb un import de 171.558 euros per a contractar a 12 persones majors de 30 anys: 4 oficials forestals, 4 peons forestals i 4 oficials de jardineria.
El regidor d’ocupació, Alberto Belda, destaca el treball realitzat: «Els diferents programes d’ocupació realitzats en Alcoi a l’últim any han rebut més d’1.350.000 euros en subvencions autonòmiques i han permés treballar a 79 persones, adquirint experiència laboral i uns coneixements molt útils i demandats, en molts casos, per diferents empreses. La nostra prioritat segueix sent el foment de l’ocupació a través de tots els mecanismes al nostre abast i aquests programes són per a molta gent , una gran oportunitat per a incorporar-se al mercat laboral».

La resta de les subvencions a les quals s’ha presentat l’Ajuntament i ha rebut finançament han permés contractar a 22 Empuju i 19 Empucu, tots ells, joves menors de 30 anys tant qualificats com no qualificats que es van incorporar el passat octubre. Entre els titulats qualificats, per exemple, trobem personal que ha desenvolupat tasques en benefici de la ciutat en matèries com medi ambient, informàtica, educació infantil, treball social o arquitectura, entre d’altres.

L’altre programa d’ocupació que es desenvolupa actualment a Alcoi és el taller d’ocupació relacionat amb el turisme de naturalesa. Una iniciativa subvencionada amb un import de 232.054,80 euros sota el nom «Turisme de naturalesa: Birdwatching i itineraris interpretatius en el medi natural d’Alcoi» comprés en l’especialitat de «Promoció Turística Local i Informació al Visitant (HOTI0108)» tractant-se d’un Certificat de Professionalitat de Nivell 3. En total hi ha 13 persones que treballaran fins a finals d’any.

Un altre dels programes és l’Emcorp2019 per a majors de 30 anys, amb 7 contractats per a tasques d’obra, electricitat i jardineria, que es van incorporar també al mes de desembre de 2019. També s’ha realitzat el programa EMPA amb la contractació d’un agent d’ocupació i desenvolupament local i l’EMPACE, amb 5 persones més, també dedicat al foment de l’ocupació dins de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament local d’Alcoi, Ibi i Ontinyent (ACTAIO). L’últim programa aprovat, com ja s’ha comentat, ha sigut l’EMCORP 2020 que permetrà incorporarà 12 persones més per a tasques forestals i de jardineria.

En total, més d’1.350.000 euros repartits en 7 programes que permetran que un total de 79 persones treballen adquirint experiència i coneixements valorats, en molts casos, per les empreses al mateix temps que la seua tasca repercuteix en la millora de la ciutat.