L’Ajuntament d’Alcoi ha llançat les ajudes “Reactiva Alcoi Comerç”, específiques per a incentivar el consum local, i destinades als comerços, hostaleria i negocis de proximitat. La Regidoria de Comerç destinarà un total de 250.000 euros per a arribar a tots aquells negocis d’Alcoi que van tindre que tancar les seues portes durant l’Estat d’Alarma, que complisquen amb les condicions i desitgen acollir-se a aquesta subvenció que té com a objectiu fonamental incentivar les compres i el consum a través de descomptes en els tiquets de compra. La iniciativa municipal espera que les ajudes puguen arribar a produir una inversió al voltant d’1 milió d’euros en la ciutat.
Les subvencions, en règim de concurrència competitiva, tenen la forma d’ajudes a fons perdut i es donaran una vegada s’adjudiquen. A més a més, les ajudes són compatibles amb altres subvencions i la justificació de les mateixes es podrà realitzar fins al 30 d’octubre de 2020. El termini de presentació començarà el 3 de juliol i serà de 20 dies hàbils. Les ajudes s’atorgaran segons l’ordre de presentació de la documentació requerida, de manera telemàtica, a través de la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alcoi.

També es podrà realitzar de manera presencial sol·licitant cita prèvia en el telèfon 965537218. Els dubtes sobre les ajudes es poden consultar en aquest mateix telèfon o en el correu electrònic reactivacomerç@alcoi.org.

L’ajuda per a cada negoci és de 200 euros, ampliable, i el beneficiari es compromet a aplicar-la mitjançant descomptes en les compres dels seus clients, amb un màxim de 20 euros per client, compra i dia. El descompte vindrà en el tiquet de compra i servirà com a justificant de l’ajuda.

La Regidora de Comerç, Vanessa Moltó, aposta per augmentar el consum en aquells negocis que tenim a la ciutat: “Les subvencions “Reactiva Comerç” destinades al comerç, l’hostaleria i els negocis d’Alcoi que hem llançat des de l’Ajuntament compten amb un total de 250.000 euros, amb la intenció d’incentivar el consum en la ciutat. Calculem que la inversió en Alcoi potser d’1 milió d’euros. Amb aquestes ajudes també volem que les alcoianes i alcoians coneguen els locals que tenen en Alcoi, amb una oferta àmplia, variada i de qualitat. El consum local és la millor manera d’ajudar a aquests negocis que cada vegada que obrin la persiana, donen vida als nostres carrers, que són d’ací, d’Alcoi, i que necessiten a tota la ciutadania per seguir oberts oferint-nos eixa atenció personalitzada i bon fer que tan els caracteritza”.
D’aquestes ajudes es poden beneficiar tots aquells establiments situats en la ciutat, i ubicats en planta baixa, englobats en les agrupacions de l’Impost de les Activitats Econòmiques (IAE) de les agrupacions 65, 67, 68 ,69, 933 ,97 ,974 ,975 amb l’exclusió d’aquells negocis que la seua obertura no va quedar suspesa durant l’Estat d’Alarma.